Er moeten landelijke regels komen voor het gebruik van sociale media door politiemensen, vindt politievakbond ACP. De laatste maanden is er namelijk een stijging te zien van het aantal politieagenten dat Twitter gebruikt om met buurtbewoners te communiceren.
Nederland telt inmiddels zo’n vijftig twitterende politieagenten. Deze pioniers zien Twitter als een ideaal middel om de benaderbaarheid van de politie te vergroten, maar het middel kent ook nadelen. “Wat je wel en niet kunt twitteren is een zoektocht”, zegt Frank Smilda van het Groninger politiekorps in [i]De Volkskrant[/i].
Smilda vertelt dat vorig jaar een agent het bericht verstuurde dat het computersysteem van de politie gecrashed was. Dit werd toen gelijk overgenomen door nieuwswebsites.
Om eventuele problemen in de toekomst een stap voor te zijn heeft het Groninger korps inmiddels een aantal richtlijnen opgesteld. Het opsporen, het geven van voorlichting en preventie worden als belangrijkste doelen aangevinkt. Het geven van persoonlijke informatie mag, zolang agenten maar niet hun dronken kop op het web zetten.
Bij een 1-1 gelijke stand is de competitiewedstrijd tussen Heracles en FC Groningen definitief gestaakt…
Volgens ESPN is een FC Groningen-supporter naar beneden gevallen van de tribune tijdens de wedstrijd…
Winterstad Groningen stond vanavond om 19.00 uur een minuut stil vanwege de aanslag op de…
FC Groningen speelt zaterdagavond haar laatste wedstrijd van 2024 op bezoek bij Heracles Almelo. Beide…
Zondag is het guur bij 5 graden, een stevige westelijke wind en vallen er enkele…
Het is de kortste dag van het jaar. Voor sommige inbrekers de kans om rond…