Duo overvalt man en plundert diens rekening

Een 57-jarige man uit Zuidwolde is dinsdagavond in zijn woning door twee mannen overvallen en vervolgens naar Groningen ontvoerd. Daar werd met zijn pinpas geld van zijn rekening gehaald.

Twee gemaskerde mannen bedreigden het slachtoffer in zijn huis met een vuurwapen en brachten hem in zijn eigen auto, een donkere Audi A4, naar de stad. In de Nieuwe Ebbingestraat pinde één van de overvallers geld bij een kantoorboekhandel. Daarop brachten ze hem terug naar Zuidwolde en sloten hem op in een ruimte in zijn woning. Het slachtoffer kon zichzelf enige tijd later bevrijden en de politie bellen. Die dacht dat de overvallers nog binnen waren en omsingelde het huis. Zij waren echter verdwenen, maar het is onbekend op welke manier.

Het gaat om twee blanke mannen. De één is ongeveer 1.90 lang. Hij droeg een zwarte jas, donkerblauwe spijkerbroek en handschoenen met een groen patroon. De ander is rond de 1.70 lang. Hij sprak onduidelijk en droeg een korte, bruine jas en een lichtblauwe spijkerbroek.