Brand in woning Verlengde Hereweg (Update: 20.45 uur)

112
Foto: Sander Graafhuis / 112groningen.nl

Er heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed in een studentenpand aan de Verlengde Hereweg.

De Groninger brandweer kreeg rond 18.30 uur de melding van de brand. Omdat er in eerste instantie gedacht werd dat zich nog een persoon in het pand bevond werd opgeschaald naar ‘middelbrand’. Dit betekende dat er een tweede bluswagen ter plaatse kwam.

“Uiteindelijk hebben we deze persoon bij een verkenning niet aangetroffen”, vertelt woordvoerder Cyriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst. “Wel heeft één bewoner rook binnengekregen, en heeft een tweede een snee in zijn vinger”. Hamstra vertelt dat deze mensen ter plaatse aan hun verwondingen behandeld zijn.

Update: 20.45 uur
Rond 19.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Volgens de woordvoerder heeft de brand gewoed in een studentenkamer in het souterrain van het pand. “Deze kamer is volledig uitgebrand. Twee andere kamers in het souterrain hebben rook- en waterschade opgelopen”.

Hamstra vertelt verder dat Salvage is ingeschakeld. Zij zullen bemiddelen in vervangende woonruimte voor de studenten. Over de oorzaak is nog niets bekend. “De politie is inmiddels ter plaatse en zij zullen hier onderzoek naar doen”.