Flames na rust langs Bergen op Zoom

GasTerra Flames heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van WCAA uit Bergen op Zoom. Het werd 80-62.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De beginfase was duidelijk voor de gasten. Het eerste kwart eindigde in 13-21, en halverwege het tweede kwart stond er zelfs 18-35 op het scorebord. Vanaf dat moment werd alles anders. Flames ging messcherp verdedigen en pakte meer rebounds. De inhaalrace leidde tot een 34-39 ruststand. In het derde kwart lukte er weinig bij de gasten. Na 4 minuten kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (43-41), en het kwart eindigde in liefst 23-5. In het laatste kwart vergrootten de Groninger basketballers de voorsprong nog. Topscorers bij Flames waren Robby Bostain en John Turek met beiden 14 punte.

Flames blijft koploper in de eredivisie met 34 punten uit 19 wedstrijden.