Huistra: Twente was net iets scherper en leper

Trainer Pieter Huistra van FC Groningen is tevreden over de manier waarop de FC de wedstrijd afgelopen zondag tegen Twente afgesloten heeft. Volgens de trainer maakte alleen een leep balletje in de tweede helft het verschil.

Ondanks de 1 – 2 nederlaag tegen FC Twente in eigen stadion ziet Huistra nog genoeg perspectief. “Als we de rest van de competitie op deze voet door blijven gaan dan weet ik zeker dat we vaker wél dan niet aan de goede kant van de score staan. Er is nog genoeg te verbeteren. En dat is maar goed ook, want anders had ik niets meer te doen”, aldus Huistra.

De eerste helft tegen FC Twente vond de trainer erg neutraal. “Van twee kanten stonden er ploegen die de tegenstander graag vroeg ‘vast’ zetten”. Huistra vindt verder dat na de openingsgoal van Tim Matavz Twente te snel weer op gelijke hoogte kwam.

De oefenmeester viel verder op dat de FC in de eerste twintig minuten van de tweede helft de overhand had. “Toch was het Twente dat met een leep balletje het verschil maakte. Desondanks ben ik tevreden over de manier waarop we de wedstrijd hebben afgesloten”, aldus Huistra. Komende woensdag staat de volgende wedstrijd al op de planning. Voor de beker wordt er dan gespeeld tegen Utrecht.