Man vernielt onder ogen van agenten eigen auto

Een 50-jarige Stadjer heeft woensdagmiddag zijn eigen auto vernield omdat hij het niet eens was met een verkeerscontrole. Het leverde de man diverse boetes op.

De Stadjer werd op de Zuiderweg in Hoogkerk bij een verkeerscontrole aangehouden. Het was agenten opgevallen dat hij geen veiligheidsgordel droeg. Tijdens de controle viel het de agenten ook op dat er op de autoruiten een donkere folie was aangebracht. Bij meting bleek dat die te weinig licht doorlieten. Wettelijk is vastgelegd dat autoruiten tenminste 55 procent licht moeten doorlaten. De ruiten van de Stadjer lieten slechts 45 procent door.

De bestuurder werd daarop zo boos dat hij wegreed. Zijn rijbewijs en autopapieren liet hij achter. Enkele meters verderop kwam de man tot inkeer. Hij kwam terug en ging opnieuw met de politieman in gesprek. Die vertelde dat de donkere folie van de ruiten verwijderd moest worden. De bestuurder raakte vervolgens zo verhit dat hij stenen pakte en de zijruiten van zijn eigen auto insloeg. Op deze manier kwam er genoeg licht in het voertuig en had hij goed zicht, verklaarde hij. De man kreeg daarop diverse bekeuringen.