Mislukte overval op tabakszaak

Een man heeft donderdagmiddag geprobeerd een tabakszaak in de Steentilstraat in Groningen te overvallen. Het personeel wist hem echter zonder buit de zaak uit te jagen.

De overvaller kwam omstreeks 14:50 uur de zaak binnen, waarna hij een 33-jarig personeelslid met een steekvoorwerp bedreigde. De overvaller liep door naar de kantoorruimte van de zaak. Daar trof de overvaller de eigenaar van de zaak. Deze wist hem zijn winkel uit te duwen en de toegangsdeur te sluiten.

De overvaller is zonder buit ontkomen. Hij is weggefietst in de richting van het Damsterdiep. Een zoektocht naar de dader bleef zonder resultaat. De medewerkster raakte bij de overval licht gewond. Bij de worsteling in de zaak verloor de dader zijn wapen. Deze is veiliggesteld en zal door de forensische recherche op sporen worden onderzocht.

De overvaller is een negroïde man van 30/40 jaar oud. Hij is 1.85/1.90 meter lang en heeft een fors postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige jas met een capuchon. Hij droeg verder een donkere broek, vuurrode trui en beige schoenen. De politie beschikt over duidelijke bewakingsbeelden.