Categorieën: Nieuws

Ruzie tussen Nijestee en weggeefwinkel

Er is een welles-nietes spelletje gaande tussen de krakers van de weggeefwinkel aan het Boterdiep en de eigenaar, woningcorporatie Nijestee.

Nijestee vindt dat de krakers, die tijdelijk in het pand zitten, het gebouw niet goed onderhouden. De krakers ontkennen dat. Ook zou Nijestee op zoek zijn geweest naar een andere locatie voor de weggeefwinkel, maar de krakers weten nergens van.

Volgende week donderdag dient een kort geding tussen beide partijen. Zaterdag demonstreren de krakers tegen de ontruiming.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Daar gaat het helemaal niet om. De afspraak met de krakers is dat zij het pand verlaten als wij er een geschikte gebruiker voor hebben gevonden. Dat is nu het geval.
    Zie voor onze complete reactie http://www.nijestee.nl
    Gaaike Euwema
    Nijestee

  • krakers denken als ze iets kraken,dat het pand dan van hun is.maar zo werkt het niet;-)
    kraken is voor als je geen woonruimte hebt.
    en niet voor winkel beginnen of zo iets.
    als je dat wel doet ,ben je in overtreding en mag het pand ontruimen worden :-)
    mvg ex-kraker

  • Ik ben zelf een regelmatig bezoeker van de weggeef winkel. Het concept en het ideaal ervan spreekt mij erg aan en is in mijn ogen de basis van kringloop, wat bij de meeste kringloopwinkels in de stad doorgaans is verdwenen (o.a. door duurdere prijzen - en dan met name merk / design) Naar mijn mening is de weggeef winkel een positieve toevoeging aan de stad.

    Voor mij is het al enige tijd bekend dat de weggeefwinkel van deze locatie moet verdwijnen. Indien het pand een nieuwe bestemming heeft is dat niet meer dan normaal in mijn ogen, maar ik ben bang dat de weggeefwinkel gaat verdwijnen. Nijestee zegt in een bericht op haar website bereidt te zullen zijn mee te zoeken naar een nieuwe, geschikte locatie. In mijn ogen is dit: eerst zien, dan geloven. Het klinkt heel mooi, dat een woningcorporatie iets als de weggeefwinkel wil stimuleren, gezien Nijestee er bepaald geen financiële voordelen van heeft. Wat mij betreft mag de weggeefwinkel ECHT niet verdwijnen uit de stad. Indien Nijestee echt mee helpt zoeken naar een nieuwe, geschikte locatie zou ik dit zeer waarderen van hen. En daarbij vind ik wel dat de krakers Nijestee ook dit vertrouwen moet geven. En zich uiteraard aan de afspraken moet houden - het pand heeft nu nou eenmaal een nieuwe bestemming.

  • ik woon in het pand waar de weggeefwinkel ook is gevestigd. er wordt dus wél gewoond en wij krijgen veel klanten die ons pand wél netjes vinden. als het volgens nijestee niet om de slechte uitstraling gaat, zoals in de dagvaarding staat, waarom zouden we dan moeten vertrekken voor een kunstproject van 3 weken?? wij hebben bijna 2 jaar geleden met onze contactpersoon bij nijestee afgesproken dat wij zouden vertrekken als er een huurder of een koper zou zijn! krakers vertrekken nooit vrijwillig voor antikraak!!! dat zou nijestee moeten weten gezien de ex-krakers die daar werkzaam zijn!

  • jullie hebben 2 jaar gewoont en gewerkt in een pand die gekraakt is. waar 2 jaar geen huur voor betaald.. de eigenaar wil graag over zijn pand beschikken en daar word moeilijk over gedaan. jullie moeten jullie boeltje pakken en verhuizen.dat zijn de spelregels van het kraken.kraken is iets tijdelijk toch?

    Mvg ex kraker

    P.S. kraken is nu verboden

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden