Schoonmakers DUO houden hun baan

De meeste schoonmakers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst blijven ook na de verhuizing naar een nieuw gebouw aan de Kempkensberg werken voor beide instellingen. De schoonmakers hebben hier wekenlang actie voor gevoerd.

DUO en Belastingdienst verhuizen binnenkort naar een nieuw gebouw langs de zuidelijke ringweg. Beide instellingen hebben voor het schoonmaken een nieuw bedrijf, ISS, in de arm genomen. De huidige schoonmakers GOM en Asito hadden het nakijken. Omdat DUO en Belastingdienst niet bedongen hadden dat het huidige schoonmaakpersoneel overgenomen zou worden door ISS, dreigde die dus zijn baan te verliezen.

Na wekenlang actievoeren en steunbetuigingen van onder meer burgemeester Rehwinkel, toont ISS zich bereid om toch het grootste deel van het oude personeel over te nemen voor gelijk loon en gelijke arbeidsomstandigheden. Een klein aantal schoonmakers zal niet worden overgenomen. De FNV is nog in gesprek met GOM en Asito om ervoor te zorgen dat deze mensen niet ontslagen worden.