Jong FC Groningen verslaat De Graafschap

Jong FC Groningen heeft maandagavond thuis met 1-0 gewonnen van Jong De Graafschap. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Oluwafemi Ajilore. De Groningers blijven tweede in de eredivisie voor beloften, maar liepen wel in op koploper PSV dat gelijk speelde.

Trainer Dick Lukkien was wel tevreden met de drie punten, maar niet met het vertoonde spel: “Dit was een matige wedstrijd. Het was slordig van onze kant.” In de eerste helft kreeg Groningen de betere kansen, maar topscorer Norair Mamedov miste de nodige scherpte in de afronding.

Een klein half uur na de rust kwam een vrije trap van Bacuna via de kluts voor de voeten van Ajilore, die zo kon intrappen: 1-0. Groningen kreeg nog wel kansen, maar scoorde niet. Mamedov kreeg in de verlening nog wel een strafschop, maar die belandde op de paal. In de rebound schoot Mamedov de bal weliswaar in het doel, maar de scheidsrechter had ondertussen al afgefloten.