Scholieren naar stembus voor Provinciale Staten

Terwijl veel Stadjers ’s nachts in hun bed nog liggen te peinzen op welke partij ze volgende week tijdens de provinciale statenverkiezing moeten stemmen, is uur X voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs deze week al aangebroken.

Vanaf donderdagochtend 08.00 uur mogen de leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs hun stem uitbrengen. Dit gebeurt in het kader van de nationale Kinderverkiezingen en de Scholierenverkiezingen, een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek. Woordvoerder Niko Bloot van het Instituut vertelt dat in de stad Groningen onder andere het Zernike, het Maartens en het Augustinus College deelnemen. Landelijk doen er ruim zestigduizend leerlingen mee, verspreid over 287 scholen.

Tot komende dinsdag 1 maart 16.00 uur kunnen de kinderen en leerlingen hun stem uitbrengen. “De uitslag van de verkiezingen wordt vervolgens een uur later in Den Haag bekend gemaakt, in het bijzijn van de voorzitter van de Eerste Kamer”, aldus Bloot.