15-Jarige Tim Walsen weer terecht (Update: 16.00)

Sinds dinsdagochtend 09.00 uur wordt de vijftienjarige Tim Walsen vermist. Tim vertrok op een groene damesfiets met fietstassen vanuit z’n ouderlijk huis in de wijk De Held. Na zijn vertrek is niets meer van de jongen vernomen.

Tim is ongeveer 1m70 lang en heeft rood, kort haar. Verder heeft hij sproeten in zijn gezicht. Op het moment van verdwijnen droeg hij een zwarte jas, een blauwe broek en witte sportschoenen.

Update: dinsdag 19.20 uur
De Regiopolitie Groningen heeft rond 18.40 uur een Burgernetactie op touw gezet. In totaal werden er 6.200 mensen gebeld. “Helaas heeft de actie nog niet tot concrete resultaten geleidt”, vertelt woordvoerder Sylvia Sanders van de politie. “Ondanks dat de actie nu beëindigd is vragen wij Stadjers om uit te blijven kijken naar de jongen”.

Update: dinsdag 22.00 uur
Woordvoerder Sylvia Sanders laat weten dat Tim nog altijd vermist is. “We hebben verschillende telefoontjes ontvangen van Stadjers die mogelijk de fiets van de jongen gezien hebben”. De politie is op dit moment druk bezig om deze tips te controleren. Daarnaast laat Sanders weten dat Tim dinsdagochtend niet met ruzie uit zijn ouderlijk huis is vertrokken. “Volgens zijn moeder is het een jongen die keurig zijn afspraken nakomt, en absoluut niet het type is dat van huis wegloopt”, aldus Sanders.

Update: woensdag 10.30 uur
Er is nog altijd geen spoor van Tim. In overleg met de familie heeft de politie woensdag een foto van de jongen verspreid. Zie voor de foto onderaan dit bericht. Uit de informatie die de politie nu heeft blijkt verder dat Tim vermoedelijk dinsdagmiddag nog in Leek is geweest. De Regiopolitie acht het daarom mogelijk dat hij momenteel buiten de stad, en wellicht in een naastgelegen provincie, verblijft.

Update: woensdag 20.15 uur
De politie laat weten dat er nog altijd geen enkel spoor van Tim Walsen gevonden is. “Ondanks de Burgernetactie en de meldingen in de media hebben we woensdag ook geen enkele tip binnengekregen”, vertelt Sylvia Sanders. De ouders van de jongen, en ook de politie, maken zich ongerust. “Kinderen die van huis weglopen komen meestal binnen 48 uur weer tevoorschijn. Wij hopen dat Tim zich ook snel gaat melden”, aldus Sanders. Op dit moment heeft de politie geen enkele aanwijzing dat er eventueel sprake is van een misdrijf.

Update: donderdag 10.30 uur
Woordvoerder Sylvia Sanders vertelt dat Tim woensdag door een ooggetuige in Leek is gezien. Sanders laat verder weten dat Tim inmiddels twee dagen van huis is. Toen hij dinsdag vertrok had hij een slaapzak bij zich. Inmiddels zijn de wijk- en jeugdagent in Leek ingeschakeld. Zij helpen met het zoeken naar de vijftienjarige jongen. Ook politieagenten helpen met de zoekactie. Met een foto van Tim surveilleren zij donderdag in Leek. Mocht Tim donderdagavond nog niet terug zijn dan worden de landelijke media ingeschakeld.

Update: donderdag 16.00 uur
De Regiopolitie Groningen laat weten dat Tim gevonden is. Dankzij een PIN-transactie kon hij getraceerd worden en werd hij aangetroffen in Meppel. Tim verkeert in goede gezondheid. Over het motief waarom de jongen wegliep is niets bekend.