Bakfietstour voor meer studenten in het theater

nieuws

Donderdag gaan ambassadeurs van de Stadsschouwburg en de Oosterpoort met een bakfiets door de stad. Zij willen op deze manier het theater populairder maken onder studenten.

De ambassadeurs, zelf ook student, worden bij hun fietstocht vergezeld door singer/songwriter El Nore (Remco Gaikema). Hij zingt nummers die bij theatervoorstellingen horen die op de agenda staan voor de Stadsschouwburg en de Oosterpoort. Vanuit de bakfiets worden boekjes uitgedeeld met informatie over theatervoorstellingen. Het boekje is speciaal toegespitst op studenten.

Volgens Gonnie Tutelaers, coördinator van het ambassadeursteam Oosterpoort, is de drempel om naar het theater te gaan voor studenten te hoog. Studenten zijn volgens haar niet goed op de hoogte van de voorstellingen, en ze vinden het theater te duur. Dit terwijl studenten vaak korting kunnen krijgen, waardoor een kaartje niet duurder is dan het populaire bioscoopkaartje. In de boekjes die uitgedeeld worden staat daarom informatie over interessante voorstellingen en kortingsregelingen voor studenten.

De bakfietstour begint donderdagmiddag om 15.00 uur op de Vismarkt en eindigt om 18.00 uur bij de Museumbrug. ’s Avonds gaan de studentambassadeurs langs kroegen, om ook daar het theater te promoten. Donderdag wordt eveneens een site gelanceerd van de Stadsschouwburg en de Oosterpoort, die toegespitst is op mensen van 29 jaar en jonger.