Categorieën: Sport

FC Groningen haakt af om vierde plek

FC Groningen heeft zaterdag in Arnhem met 2-1 van Vitesse verloren. Door het verlies doet FC Groningen niet meer mee om de vierde plaats. Door het verlies kan FC Groningen zich gaan opmaken voor de Play Offs om Europees voetbal.

Eerste helft

Het eerste schot richting doel is van FC Groningen. Danny Holla probeerde het van de zestien, maar zijn schot ging hoog over.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten was de trein Tadic en Stenman voor het eerst op stoom. Stenman kon de bal echter niet goed voor geven.

Na negen minuten het eerste gevaar van Vitesse. Bony ging liggen in het strafschop gebied maar Sanders zag er geen strafschop in.

Vitesse geef iets meer druk naar voren wat inmiddels geresulteerd heeft in twee hoekschoppen.

Na twintig minuten twee goede kansen van FC Groningen op rij. Vooral de tweede van Tim Matavz was prima. Na een steekpass reageerde de Sloveen alert maar hij wipte de bal net naast de paal. Daarna kwam Vitesse er ook steeds beter uit. Na een afgeslagen hoekschop van FC Groningen werd Vitesse erg gevaarlijk via de counter. Na een prima pass van Aissati belande de bal uiteindelijk bij Bony die net naast schoot.

Na een half uur werd een doelpunt van Vitesse afgekeurd wegens buitenspel. Na een vrije bal van Aisatti stond Boni buitenspel.

Na veertig minuten wordt wederom een doelpunt van Vitesse afgekeurd. Dit keer is het geen buitenspel maar een overtreding na een vrije bal wat de Arnhemmers nekt. Vitesse begint beter te spelen en FC Groningen kwam in de slotfase van de eerste helft steeds meer onder druk te staan.

Het arbitrale trio is Groniningen in de eerste helft goed gezind. Nadat er dus twee doelpunten werden afgekeurd. Vlak voor rust was Vitesse wederom dicht bij de openingstreffer. Van Ginkel kon vanaf links aanleggen maar Luciano tikte zijn schot uit de verre hoek.

Tweede helft

De eerste kans van de tweede helft kwam vanaf de linkerkant. Tadic gaf goed mee aan Stenman die een goede voorzet afleverde. Matavz miste de bal maar Pedersen kon tot een schot komen. Het schot ging wel ver over en miste controle. Na 48 minuten is Groningen wederom gevaarlijk. Tadic zag zijn schot net over de goal van Room gaan.

Matic krijgt na 55 minuten een gele kaart na te hard doorgaan op Bacuna. Groningen werd niet gevaarlijk uit de vrije trap die daarop volgde. Bacuna kan verder.

Pröpper gaat na 61 minuten vanaf de rechterkant van het veld op Luciano af. De Groninger goalie heeft weinig moeite met het schot.

Danny Holla zet na 64 minuten de 0-1 op het scorebord. Na een voorzet van Tadic kon Holla makkelijk binnenschieten. De voorzet werd gemist door Pedersen en Matavz.

Na 67 minuten probeert Bony het vanaf dertig meter. Het schot, in de linkerkant van de goal, wordt makkelijk gepakt door Luciano, die wel gestrekt moest.

Bacuna gaat na 71 minuten makkelijk liggen in het strafschopgebied na een lange rush. In de tegenaanval scoort Vitesse de 1-1. Bony schoof de bal in de rechterbenedenhoek. Granqvist en Ivens gingen in de fout bij de goal.

Na een overtreding op Aissati mocht Vitesse aanleggen van twintig meter. Bony schoot de bal in de muur. Via dezelfde muur komt de bal bij hem terug en werd het een hoekschop. Daar stichtte Vitesse geen gevaar uit.

Met nog een kwartier te spelen verlaat Tadic het veld. Hij wordt vervangen door Enevoldsen. Tadic gaat van het veld met een rugblessure.

Vitesse komt tien minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Ivens maakt een lichte overtreding waarna Vitesse een vrije trap mag nemen van de linkerkant van het veld. Kashia kan de afdraaiende voorzet inkoppen.

Na de voorsprong van Vitesse weet FC Groningen weinig meer te creëren. Door het verlies haakt FC Groningen definitief af voor de vierde plaats. De FC kan zich nu gaan opmaken voor de Play Offs om Europees voetbal.

Opstellingen

Vitesse: Room, Yasuda, Kashia, vd Struijk, Büttner, Riverola, Lopez, Aissaiti, Matic (Pröpper ’58), Bony, v Ginkel.

FC Groningen: Luciano, Hiariej, Ivens, Granqvist, Stenman, Bacuna, Holla (Kieftenbeld ’88), Sparv, Tadic (Enevoldsen ’75), Pedersen (Andersson ’88), Matavz.

Geel: Pedersen, Sparv (FC Groningen) ; Matic, Bony (Vitesse)

 

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • Weer is een zaterdagavond (16-04-2011) volledig verpest.
    Vooraf had ik reeds een slecht voorgevoel over het resultaat gezien andere uitwedstrijden.
    En jawel, de vierde plaats naar de kloten.
    Bij een overwinning was in ieder geval een play-offplaats verzekerd geweest.
    Nu kunnen FC Utrecht en Heracles theoretisch
    zelfs nog gelijk komen.
    Wanneer maakt een trainer de spelers eens duidelijk om in een uitwedstrijd met dezelfde speelwijze en mentaliteit als in een thuiswedstrijd de tegenstander tegemoet te treden!
    Met zo'n speelwijze als vandaag in uit en ook in sommige thuiswedstrijden heb je bovendien niets in Europa te zoeken.
    Als je een(sub)topclub wilt zijn of worden dan dienen er ook punten gehaald te worden in uitwedstrijden met een strijdwijze zoals
    bv. in de eerste helft van het seizoen wel werd gedemonstreerd.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden