Nieuwe gedeputeerden op Provinciehuis gepresenteerd

In het provinciehuis zijn maandagmiddag de namen bekend gemaakt van de politici die de Gedeputeerde Staten de komende vier jaar gaan vormen. De Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van de provincie.

Namens de Partij van de Arbeid nemen William Moorlag, Wilma Mansfeld en Marianne Besselink zitting. De VVD levert Mark Boumans, die momenteel burgemeester is van de gemeente Haren. Piet de Vey Mestdagh vertegenwoordigt D66 en namens GroenLinks komt Wiebe van der Ploeg in het dagelijks bestuur.

William Moorlag wordt verantwoordelijk voor: Ruimtelijke Ordening, Financiën, Grote projecten en Grondbeleid. Wilma Mansveld wordt belast met Economische Zaken, Groningen Seaports, Energie, jeugdzorg en Samenwerkingsverband Noord Nederland. Marianne Besselink gaat over de krimp op het platteland, behoud van leefbaarheid in dorpen en over wonen, welzijn en zorg. VVD-er Mark Boumans krijgt de portefeuille verkeer en vervoer. Piet de Vey Mesdagh wordt verantwoordelijk voor het cultuurbeleid en daarmee ook voor het Forum, ook houdt hij toezicht op gemeentefinanciën en moet hij energiebesparing tot stand brengen in 100 duizend huizen. Wiebe van der Ploeg van Groen Links krijgt natuur, landschap, landbouw, dierenwelzijn en het Waddenfonds onder zich. Ook wordt hij verantwoordelijk voor de Blauwe Stad.