Twee winnaars Noorderpoort Jaarprijs

nieuws
Foto: maps.google.nl

Niet één maar twee talentvolle winnaars hebben afgelopen maandagavond de Noorderpoort Jaarprijs in ontvangst genomen. Ilse Swiersema uit Roden en Emanuel Koba uit Assen zijn de winnaars van de jaarlijkse aanmoedigingsprijs.

Ilse Swiersema volgt de koksopleiding en heeft de prijs uitgereikt gekregen, omdat ze een echte hardwerkende ondernemer is. De jury prijst haar initiatief, doorzettingsvermogen en vakmanschap. Daarnaast was de jury erg onder de indruk van doorzetter Emanuel Koba. Hij groeide op in Zuid–Sudan en leefde in Nederland onder moeilijke omstandigheden. Zodra Emanuel de kans kreeg, begon hij aan meerdere technische studies. Naast verschillende mbo-studies wil hij nu aan een technische hbo-opleiding beginnen. De jury neemt haar petje af voor deze student en daarom ontving hij ook een prijs.

De Noorderpoort Jaarprijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Voor de tweede keer waren en twee winnaars. Met deze prijs wil het Noorderpoortcollege studenten eren die zich tijdens de opleiding extra ingezet hebben.