Flames in finale om landstitel

GasTerra Flames heeft de finale bereikt van de play-offs om de landstitel. Dinsdagavond walsten de Groninger basketballers in Martiniplaza met groot machtsvertoon over EiffelTowers uit Den Bosch heen: 78-46.

De thuisploeg kwam agressief uit de startblokken en stond halverwege het eerste kwart met 10-2 voor. Aan het eind van het eerste kwart was het 17-14. En toen kwam het tweede kwart, waarin Den Bosch slechts twee veldscores wist te maken, terwijl bij Flames bijna alles lukte. Dit leidde tot een 37-18 ruststand. Het driepuntsschot, afgelopen zondag nog een geducht wapen van de Bosschenaren, lukte nu totaal niet: 0 uit 18 pogingen. Na rust wisten de Groningers de voorsprong verder te vergroten. Het derde kwart eindigde in 61-32. Flames-speler Jason Dourisseau, die zondag nog geblesseerd was, was de grote man dinsdagavond met 25 punten. Matt Haryasz maakte 20 punten.

De finale is een ‘best-of-seven’, die gespeeld gaat worden tegen ZZ Leiden. De eerste wedstrijd wordt komende zaterdag in Leiden gespeeld.