Groningen viert de vrijheid in Stadspark

nieuws

Een memorabele dag was het. Op 5 mei 1945 werd in Hotel De Wereld in Wageningen de uitwerking van de overgave van Duitse troepen in Nederland besproken. Een dag later werden de voorwaarden ondertekend. 66 Jaar na dato vieren we nog steeds dat we bevrijdt werden van het Duitse juk.

Dat bevrijdingsfeest wordt donderdag gevierd in het Stadspark met onder andere optredens van Kate Nash, de Franse soultainment Ben L’Oncle Soul en Lange Frans. De line-up die in de stad wordt gepresenteerd is volgens muziekwebsite 3voor12 de beste van die in heel Nederland.

Behalve muziek is er op het Bevrijdingsfestival ook ruimte voor serieuze zaken. Op het Plein van de Vrijheid presenteren Amnesty International, Cordaid, Vluchtelingenwerk Nederland en War Child hun projecten om de wereld veiliger te maken. En dat is nodig. Want, zo zeggen de organisaties, is er na 6 mei 1945 nog geen dag voorbij gegaan waarop er geen oorlog werd gevoerd.

Het Festival in het Stadspark begint om 12.00 uur. Vervoersbedrijf Qbuzz zet in verband met het feest extra bussen in tussen het Hoofdstation en Halte Parkweg, nabij het festival. OOG Radio zal voor diegenen die niet naar het Festival gaan live-verslag doen van de festiviteiten. Met gasten, live-muziek en verslaggevers wordt er in een negen uur durende uitzending, die om 12.00 uur begint, sfeer geproefd.

Ben l'oncle soul

Sexton Creeps