Schade door brand op balkon Barkmolenstraat

Er heeft zaterdagavond korte tijd brand gewoed op een balkon van een woning aan de Barkmolenstraat in de stad. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

De melding van de brand kwam om 21.10 uur binnen op de Meldkamer. “Omdat onduidelijk was of er nog mensen in het pand waren hebben we uit voorzorg opgeschaald naar ‘middelbrand’ waardoor ook een tweede bluswagen ter plaatse kwam”, vertelt woordvoerder Meanne Lameijer van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Bij aankomst bleek er een kleine brand te woeden op het balkon van de woning die we snel onder controle hadden. De bewoners troffen we bij aankomst niet aan”, aldus Lameijer.

De brand bleek veroorzaakt te zijn door de smeulende restanten van een barbecue. “Terwijl de bewoners het huis hadden verlaten laaide het vuur op en zorgde het onder andere voor grote schade aan een tuinstoel, regenpijp en aan de gevel”, aldus de woordvoerder. Door een snelle inzet van de brandweer werd erger voorkomen.

De brand aan de Barkmolenstraat is eentje in een reeks van balkonbranden. “Als bewoners gaan barbecueën op hun balkon, en ze gaan na verloop van tijd weg, dan doen ze er verstandig aan om er voor te zorgen dat het vuur écht uit is”, aldus Lameijer.