Categorieën: Sport

Boode: komend seizoen moeten we gewoon play-offs spelen

Het niet behalen van de kruisfinales in de zaalcompetitie, op het veld een kans laten liggen om de play-offs te bereiken, maar als groep een ontzettend grote groei doorgemaakt. Zo vat korfbalspeler Friso Boode van Nic./Alfa College het sportieve seizoen 2010-2011 samen.

De voorbereidingen op het seizoen begonnen vorig jaar zomer. “We hadden onszelf als doel gesteld om in ieder geval de bekerfinale in Ahoy te spelen. Een doel wat we ons overigens ieder jaar stellen”, legt Boode uit. “De finale hebben we uiteindelijk niet weten te behalen en ik weet ook niet of het doel reëel is geweest. Feit is wel dat we punten hebben laten liggen in wedstrijden tegen ploegen die onderin hebben gespeeld. En dat heeft ons uiteindelijk genekt, want als we die punten hadden gehad, dan hadden we wellicht kans gemaakt op play-offs”.

Michiel Gerritsen
Nic. moest het seizoen beginnen met een tegenvaller. Vorig jaar zomer raakte korfbalspeler Michiel Gerritsen voor de derde keer in korte tijd geblesseerd. Gerritsen, die gezien wordt als één van de beste korfballers ter wereld, zou dit seizoen niet meer inzetbaar zijn. “Als groep kun je Michiel er ontzettend goed bij hebben. Hij heeft ervaring en heeft de mogelijkheid om wedstrijden te belissen. Het betekende voor ons wel dat andere mensen gedwongen werden om op te staan. Mocht Michiel komend seizoen weer terugkeren in onze selectie, dan betekent dat misschien wel dat we als team er sterker uitkomen”.

Korfballeague
De Groningse korfbalvereniging eindigde dit seizoen op de zesde plaats in de Korfballeague en miste daardoor de kruisfinales. “Dat was teleurstellend, maar we hebben ondertussen ook een jong team dat nog ontzettend veel moet leren. En dat is gelijk een mooi doel voor het komende seizoen”, aldus Boode.

Ontkoppeling
Nieuw dit seizoen was dat het eerste en tweede team van Nic. niet meer aan elkaar gekoppeld waren. Dit betekende dat twee ook los van één kon degraderen. Om dat te voorkomen speelden vier spelers van het eerste team de laatste wedstrijden mee in het tweede. “Het samen spelen op hetzelfde niveau heeft als voordeel dat je gezamenlijk kunt afreizen naar uitwedstrijden, en dat scheelt qua reiskosten. Ook streeft het een stukje topsport na omdat je mensen op de bank hebt zitten die je in kunt zetten zonder dat dat ten koste gaat van de prestaties van het tweede”. Het laten spelen van vier spelers in het tweede neigt naar competitievervalsing, maar Boode wil hier niks van weten. “Het is volgens de regels, en heel veel andere teams hebben het ook zo gedaan. Alleen bij ons werd het breed uitgemeten in de media”.

Topfavoriet
Vrijdagavond speelt het tweede team van Nic. nog een belangrijke wedstrijd tegen DOS’46. Daarna zal de zomerstop echt een feit zijn. Ondertussen wordt al nagedacht over de doelen van het komende seizoen. “We moeten er als team voor zorgen dat we blijven groeien en dat we ons zelf niet teveel druk opleggen. We moeten ons realiseren dat we waarschijnlijk niet de topfavoriet zullen zijn, maar als het goed valt kunnen we het zomaar halen. Dat heeft bijvoorbeeld dit jaar PKC bewezen. De hoofddoelstelling is het behalen van de play-offs, en dan zien we wel weer”.

Dit is het eerste deel van de OOG Radio zomer serie waarin teruggeblikt wordt op de sportieve hoogte- en dieptepunten van Groningse sportverenigingen.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Wij zwervers aievserdn altijd oude kranten onder de kleding te stoppen dat isoleerd goed, maar ja als je in een huis woont en de krant niet kan betalen waar haal je dan die oude kranten weg he..

Recente berichten

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

2 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

12 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

14 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

15 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

16 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

17 uur geleden