FC vreest vertrek van Matavz en Tadić

sport

FC Groningen dreigt Dušan Tadić en Tim Matavz kwijt te raken. Verschillende clubs hebben inmiddels interesse getoond in beide spelers. Dat melden verschillende voetbalwebsites.

“Concrete aanbiedingen op zowel Matavz als Tadić zijn bij ons nog niet bekend”, zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen. “Maar het is wel erg rumoerig rondom beide spelers. De kans dat de belangstelling concreet gaat worden is uiteraard enorm aanwezig”.

Dušan Tadić werd vorig jaar voor 1,1 miljoen euro gekocht van Rode Ster Belgrado. In Groningen kende hij een uitstekend seizoen. Met zeven doelpunten en 21 assists viel de Serviër zowel in binnen- en buitenland op. Voor Matavz bestaat er al langer interesse. Zo was het Italiaanse Napoli lang in de markt voor de voetballer, maar haakte de club uiteindelijk toch af.

Ander transfernieuws is er ook. FC Groningen zou belangstelling hebben voor de Zweedse voetballer Marcus Nilsson. De 23-jarige Nilsson speelt op dit moment voor Helsingborgs IF. Ook zou er onderhandeld worden met Emil Johansson. Johansson komt eveneens uit Zweden, is 24 jaar, en speelt op dit moment bij het Noorse FK Molde.