Stadjers kopen nog niet beduidend minder groente door de berichtgeving over de EHEC-bacterie. Wel wil men weten waar de groente vandaan komt. De Groningse consument reageert nuchter: ‘Flink wassen en koken, dan is er niks aan de hand’.
De eigenaar van een groentezaak aan de Korreweg merkt zelfs het tegenovergestelde: klanten kopen nu meer groente bij hem dan voorheen. Dit komt volgens de eigenaar omdat zij komkommers en tomaten van Nederlandse bodem verkopen, en daar is tot nu toe geen besmetting met de bacterie op gevonden.
In de grote supermarkten is een kleine inzinking te zien in de groenteverkoop. Zo verkoopt de Jumbo supermarkt zo’n 20% minder komkommers.
Komende avond trekken naar het oosten winterse buien weg gevolgd door enkele opklaringen. Na middernacht…
Het KNMI heeft tot vrijdagochtend code oranje afgegeven voor de hele provincie vanwege gladheid en…
Door flinke vertragingen donderdagavond op de A28 en de A7 richting Hoogezand, leidt dit ook…
Het gedeelte van de Turfsingel tussen de W.A. Scholtenstraat en de Bloemstraat is van maandag…
Een skateboard, Playmobil of een leuk kinderboek: bij de speciale Sinterklaasmarkt voor de members van…
Zo'n dertig studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool hebben donderdagmiddag urenlang geprotesteerd tegen bezuinigingen op…