Categorieën: Nieuws

Groningers blijven groente eten

Stadjers kopen nog niet beduidend minder groente door de berichtgeving over de EHEC-bacterie. Wel wil men weten waar de groente vandaan komt. De Groningse consument reageert nuchter: ‘Flink wassen en koken, dan is er niks aan de hand’.

De eigenaar van een groentezaak aan de Korreweg merkt zelfs het tegenovergestelde: klanten kopen nu meer groente bij hem dan voorheen. Dit komt volgens de eigenaar omdat zij komkommers en tomaten van Nederlandse bodem verkopen, en daar is tot nu toe geen besmetting met de bacterie op gevonden.

In de grote supermarkten is een kleine inzinking te zien in de groenteverkoop. Zo verkoopt de Jumbo supermarkt zo’n 20% minder komkommers.

FacebookFacebookXXLinkedInLinkedInWhatsAppWhatsAppCopy LinkCopy LinkEmailEmail
AddThis Website Tools
lisaterpstra

Recente berichten

Groningen heeft nu ook voorschoolse brugfunctionarissen

De gemeente Groningen komt met een proef met voorschoolse brugfunctionarissen. Dit om gelijke kansen, ook…

2 minuten geleden

Stadjer Jochem Kerssies wil wereldrecord 24 uur schaatsen verbreken

De Groningse student Jochem Kerssies doet op 21 maart op het ijs van Kardinge een…

16 minuten geleden

Als verrassing, een stukje kunst op je deurmat! Groningse illustrator maakt ‘Verassingshuisjes’

Stel je voor: je loopt nietsvermoedend door je huis en ziet opeens een kaartje op…

22 minuten geleden

Waterschapsbelasting weer fors omhoog

De 21 waterschappen in ons land verwachten dit jaar ongeveer 4,3 miljard euro te heffen;…

32 minuten geleden

De Kop van De Wijert wacht flinke renovatie

De gemeente heeft haar plannen bekendgemaakt voor de aanpak van De Wijert-Noord. Het gaat om…

53 minuten geleden

Kwart miljoen euro voor extra maatwerk voor Stadjers die vastlopen

De gemeente stelt de komende twee jaar 250 duizend euro per jaar beschikbaar voor extra…

1 uur geleden