Anti-overlastproject Noorderslag groot succes

Het anti-overlastproject Noorderslag van de Regiopolitie Groningen wordt erg goed ontvangen in de stad. Inmiddels hebben 23 bewoners van woningen zich bij het project aangemeld.

“Wij krijgen al jaren meldingen van mensen die klagen over overlast in de buurt van hun woning”, vertelt woordvoerder Anthony Hoogeveen van de Regiopolitie. “Daarbij moet je dan echt denken aan zaken als vervuiling, verloedering of dat er zich teveel mensen in één woning bevinden. Als wij dan vervolgens met zo’n bewoner in gesprek gaa, dan zegt zo’n bewoner dat hij er eigenlijk zelf ook wel zat van is, maar dat hij niet meer baas is in eigen huis”. Het project Noorderslag heeft als doel om de bewoner wel weer baas in eigen huis te laten worden.

Om dit te realiseren gaat de politie samen met verschillende maatschappelijke instellingen de bewoner ondersteunen. “Hierbij stellen we een contract op waarbij we ook een sleutel van de woning krijgen. Daarbij is het dus mogelijk dat wij als politie naar binnenstappen en de aanwezige personen in huis wegsturen”, aldus Hoogeveen. Het project loopt inmiddels al drie jaar, in de wijken De Hoogte, Indische Buurt, De Korrewegwijk en in een deel van de Oosterparkwijk. De bewoners laten weten erg tevreden te zijn met het project.