Categorieën: 112

Veel schade in cafetaria door brand

Een korte maar felle brand heeft maandagochtend voor veel schade gezorgd in een cafetaria aan de Dirk Huizingastraat in de Oosterparkwijk. De brandweer spreekt over een mega-schade.

“Rond 09.40 uur kwam de melding van de brand binnen”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst. “Eigenlijk was gelijk duidelijk dat het mis was want er werd gesproken over een brand aan de achterzijde van het pand. Daarom hebben we uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand”. De brand ging gepaard met behoorlijk veel rookontwikkeling. Uit voorzorg werden bewoners die boven en naast het pand wonen geëvacueerd. Ook een naastgelegen kinderdagverblijf werd ontruimd. “Toen wij ter plaatse kwamen hadden BHV-medewerkers het verblijf al ontruimd”.

“Ik werd wakker gemaakt met een bons op de deur”, vertelt bewoner Koos die in een ochtendjas op de stoep achter het politielint zit. “Mijn keuken grenst aan de keuken van het cafetaria en ik maak mij ondertussen best wel zorgen hoe mijn woning er aan toe is. Ik heb onder andere een vrij grote platencollectie met een aantal unieke LP’s”, zegt Koos terwijl hij naar de brandweermensen kijkt die met bluswerkzaamheden bezig zijn. “Ik hoop dat ik zometeen weer snel naar mijn woning kan”.

Van Wieringen laat weten dat de brandweer het vuur binnen twintig minuten onder controle had. “De cafetaria is grotendeels uitgebrand. Een aantal bovenliggende woningen hebben rookschade opgelopen omdat de rook door het plafond trok”. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk. “Het vuur is ontstaan in de keuken, en heeft waarschijnlijk een technische oorzaak. We konden zien dat het ook al enige tijd gesmeuld had”, aldus Van Wieringen. Op dit moment is de brandweer bezig met het ventileren van het pand. “We kunnen in ieder geval stellen dat het pand veel roet-, rook- en waterschade heeft opgelopen. Qua schade moeten we toch wel denken aan een mega-bedrag”.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak kort na het uitbreken van de brand met buurtbewoner Koos die hals over kop zijn woning moest verlaten.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden