Fietsers aangekomen in Oekraïne

nieuws

De fietsers die meedoen aan de fietstocht naar Oekraïne, zijn aangekomen bij hun reisdoel. Met de fietstocht van 2000 km vanuit Hoogkerk, willen de deelnemers geld op halen voor de stichting Munkacs.

Volgens projectleider Berend van Duijvenvoorde is de fietstocht, op een paar lekke banden en regenbuien na, goed verlopen. ”Bij aankomst stonden er honderden zigeuners uit het kamp ons op te wachten. Het was een erg hartelijk welkom.”

De ‘Van Nood tot Hoop-tour’ moet het Roma-zigeunerkamp in Mukachevo, waar vijf- tot zesduizend zigeuners wonen, gaan voorzien van toiletten. De zigeuners zullen de wc’s zelf in elkaar gaan zetten, onder leiding van een materiaalman. De mannen zullen per opgeleverde wc uitbetaald worden. Van Duijvenvoorde zal erop toe zien dat alle uitgaven gecontroleerd en goed besteed zullen worden.

In de toekomst is er ook het plan een medische post te realiseren. Hierover zijn al contacten met onder andere het UMCG en het Groningse Rode Kruis. Daarnaast staat ook in de planning om een school te bouwen, zodat de kinderen van het zigeunerkamp ook buiten hun kamp komen.