Stadjer in actie voor slachtoffers tsunami Japan

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/thera

Geld inzamelen voor de slachtoffers van de tsunami in Japan. Het gebeurt vrijdagavond in Huize Maas. Door middel van verschillende DJ’s die act de presénce geven wordt bezoekers gevraagd geld te doneren.

De ramp in Japan vond op 11 maart van dit jaar plaats. Nu nog een inzamelingsactie organiseren is volgens de organisatie niet te laat. “Je ziet dat er in de media niet veel aandacht meer is voor de gevolgen van de ramp”, vertelt organisator Michael Herssens. “Toch is het zo dat er nog altijd twintigduizend mensen vermist zijn en ondertussen stroomt er ook nog altijd radioactief materiaal de zee in na de problemen met de kernreactoren bij Fukushima. En die redenen brachten mij er toe om dit feest te organiseren”.

Op het feest zullen verschillende bekende en minder bekende DJ’s optreden. “Het geld gaan we inzamelen door middel van verschillende collectebussen van het Rode Kruis die we in het pand hebben staan. Daarnaast gaat ook het entreebedrag van vijf euro volledig naar het goede doel”, vertelt Herssens. De 21-jarige organisator belooft dat het geld ook volledig naar Japan gaat. Na de aardbeving op Haïtiu, anderhalf jaar geleden, werd ook veel geld ingezameld terwijl het nooit in het midden-Amerikaanse land terecht is gekomen. “Ik weet toevallig dat het Rode Kruis op dit moment al actief is in Japan. En ik verzeker dat het rechtstreeks naar de slachtoffers gaat”. Het feest in Huize Maas begint begint vrijdagavond om 22.00 uur en de verwachting is dat het door gaat tot in de late uurtjes.