De traumahelikoper verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid uit het stadsbeeld. Het UMCG is in gesprek met verschillende gemeenten om een andere standplaats voor de gele helikopter te vinden.
Op dit moment is de uitvalsbasis van de traumahelikopter het dak van het UMCG. Omdat er tegenwoordig ook ’s nachts gevlogen mag worden, hebben buurtbewoners veel last van het opstijgen en landen.
Het Groningse ziekenhuis is nu in gesprek met verschillende gemeenten in de Drents-Friese grensstreek. Voordeel van deze locatie is is dat het centraler gelegen is in het gebied waar de traumaheli opereert. De realisatie van deze nieuwe locatie zal echter nog wel anderhalf jaar op zich laten wachten.
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Bekijk reacties
Dan zou je het UMCG daar ook neer moeten zetten, elke patiënt die mee moet gaat uiteindelijk toch naar het UMCG. En centraal.. Je moet eigenlij centraal vanuit de populatie kijken en vrijwel heel noord Nederland woont in Groningen-Assen. Wat al vrij centraal is.
Top idee
Ik ben omwonende, hoor de helicopter dagelijks en nu ook s nachts, maar van mij mag hij blijven om zo veel mogelijk mensen te helpen. Waar hebben we het over? Ik lig veel vaker wakker van de steeds vaker voorkomende middernachtelijke muzikale (????) festiviteiten op de Grote Markt etc. Terwijl dat geen mensenlevens redt....
ik ben ook omwonende en heb helemaal geen last van deze gele vriend