Treinreizigers ondervinden hinder van kapotte trein

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben woensdagmiddag behoorlijke hinder ondervonden van een kapotte trein op het traject. Voor sommige reizigers liep de vertraging op tot veertig minuten.

De problemen ontstonden woensdagmiddag tijdens de spits. De sneltrein uit Leeuwarden kreeg te maken met een technische storing en kwam daardoor tot stilstand ter hoogte van station Camminghaburen. “De machinist heeft de trein gereset, maar aangezien het opstarten van een trein enige tijd kost was er korte tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Hurdegaryp en Leeuwarden”, vertelt woordvoerder Joyce Pieterman van vervoersbedrijf Arriva.

Nadat de trein weer in beweging was gekomen ontstonden er een half uur later opnieuw problemen. “Het treinstel raakte opnieuw in storing en kwam nu tot stilstand ter hoogte van het voormalige station Visvliet. De machinist heeft de trein opnieuw gereset waarna uiteindelijk veertig minuten later dan geplanned de trein in Groningen aankwam”. Pieterman geeft aan dat door de vertraging verschillende treinen uitvielen. “Omdat er ergens halverwege een trein stilstond hadden we een materieeltekort waardoor onder andere de sneltrein van 17.53 uur uit Groningen niet gereden heeft”.

In Groningen wordt nu bekeken wat er precies met de trein aan de hand is. De verwachting is dat na de resets de trein weer naar behoren functioneert. “Mocht dat toch niet zo zijn dan zal de trein overgebracht worden naar de werkplaats van Voith”.