Zoektocht naar organisten Der Aa-kerk bijna voltooid

nieuws
Foto: maps.google.nl

De Der Aa-kerk is nog altijd op zoek naar organisten voor het boek dat uitgebracht wordt in verband met het afronden van de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel. Organisten kunnen zich nog tot vrijdagmiddag 17.00 uur opgeven.

“Inmiddels hebben zich zo’n zestig á zeventig deelnemers opgegeven”, vertelt Marjon Hilgenga van de Der Aa-kerk. “Maar daar kunnen nog meer bij”. Hilgenga legt uit dat ze niet specifiek op zoek zijn naar mensen die een kerkorgel kunnen bespelen. “We zouden het ook leuk vinden als zich muzikanten aanmelden die bijvoorbeeld in een bandje op een hammondorgel spelen”.

De organisatie is wel specifiek op zoek naar muzikanten uit Stad. “Kijk, het Schnitgerorgel is een orgel voor de stad, dus zijn we ook op zoek naar muzikanten uit Groningen”, legt Hilgenga uit. Een uitzondering wordt gemaakt voor die muzikanten die buiten de stad wonen maar wel in een Stads bandje actief zijn.

Veertien jaar geleden is begonnen met de restauratie van het drieklaviers orgel. In oktober wordt het feestelijk in gebruik genomen tijdens een twee weken durend festival. Dan wordt ook het boek gepresenteerd waarin de verhalen en anekdotes staan van de organisten die hun liefde uiten voor het orgel. De verhalen worden opgetekend door journalist Herman Sandman.