Categorieën: Nieuws

Bakkerij Rozenveld sluit voor de laatste keer de deuren

Banketbakkerij Rozenveld aan het Overwinningsplein heeft maandag de deuren voor het laatst gesloten. Daarmee is er na veertig jaar een einde gekomen aan een begrip in de stad.

Vorige week werd bekend dat Rozenveld na een rechterlijke uitspraak het pand moest verlaten. De bakker vocht al jarenlang een juridische strijd tegen de eigenaar van het pand Garden Building. Rozenveld vond dat er iets aan de riolering onder het pand gedaan moest worden. De eigenaar probeerde in een bodemprocedure de bakker uit het pand te krijgen, waar de rechter het bedrijf gelijk in gaf.

“De rechter heeft uitspraak gedaan en ons in het gelijk gesteld”, vertelt woordvoerder Marcel Scholtes van Garden Building. “We hebben nog een aantal compromisvoorstellen gedaan, maar Rozenveld wilde nergens aan meewerken”. De sluiting betekent dat het pand de komende tijd ontruimd zal worden. De bakkerij zal plaatsmaken voor een uitbreiding van de Blokker.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • het had helemaal niet zo ver hoeven komen, als hij gewoon zijn huur betaald had. nu zijn 13 personeels leden de klos en kunnen de ww in. en dat voor zo,n goed lopende zaak. in en in triest

    • Koop al jaren onze verjaardagstaarten bij Rozenveld. Geweldige ambachtsman en kwaliteit. Jammer, als we dit zouden moeten missen.
      @ Ruben, makkelijk om te zeggen dat hij gewoon de huur had moeten betalen. Daarvoor kennen we de inhoudelijkheid denk ik niet goed genoeg.

  • Heel erg jammer. Zo'n mooie winkel met kwaliteitsgebak. Wij waren al diverse generaties klant en kennen de zaak al heel lang. Doodzonde. Marlies Jonker.

  • Ja, ik geloof het wel een riolering die stinkt werkt nl goed als hij niet stinkt is hij verstopt! dus het enigste wat hij moest doen is de plek localiseren waar de stank vandaan kwam en ik denk ergens bij de blokker vandaan want daar stinkt het enorm ik denk dat als de blokker uitbreid de stank dan gelijk word aangepakt ( waarom nu niet ) nou de Blokker Holding betaald altijd en is niet arrogant dat is de eigenaar van Rozenveld nl wel! statisties is het ook bekent dat arrogant gedrag je alleen maar tegenzit bij een dreigend faillisement. Maar het spreekwoord luid twee honden vechten om een been en Blokker loop er mee heen. Wat een sul die eigenaar van Rozenveld waarschijnlijk is hij prive al lang binnen gezien de jarenlange winst ivm de altijd te dure gebak die hij heeft opgestreken en sociaal denken dat kon hij ook niet als je als slobber de winkel inliep werd je ook zo behandeld en de volgende dag zag ik hoe hij slijmde met iemand in kostuum nou ik heb medelijden met het personeel ik wens hen dan ook sterkte maar over de eigenaar geen goed woord m.u.v. zijn ambachtelijkheid daar was hij top in ik zeg bdan ook schoenmaker blijf bij je leest. Banketbakkerijen zie je steeds minder dat is jammer want het is erfgoed van de bakkers in Nederland.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden