Ruim een derde van de vakantiekrachten heeft weleens te maken met agressie op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van CNV Jongeren.
De agressie vindt vaak plaats in de horeca en detailhandel. “Werknemers hebben in deze sectoren meestal direct contact met klanten. Een cassière van zestien jaar die een man om zijn identiteitsbewijs vraagt, omdat hij een paar biertjes wil kopen, kan heel wat woede opwekken”, aldus IJmert Muilwijk van CNV Jongeren. De CNV noemt de resultaten van het onderzoek verontrustend.
Uit het onderzoek blijkt verder dat twee op de drie jongeren regelmatig zware dingen moet tillen. Daarnaast blijkt dat driekwart van de krachten veel loopt of lang staat tijdens werktijd. Bovendien geven de respondenten in het onderzoek aan dat werkgevers zich te weinig bekommeren om de veiligheid.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Agressie wordt vaak opgeroepen door onze eigen houding. Niet alleen door wat we zeggen, maar ook vaak de manier waarop. Als klanten in contact komen met personeel is het verwachtingspatroon van die klant meestal al geprogrammeerd door zijn vooroordelen. Beantwoordt de reactie van het personeel aan het eventuele negatief vooroordeel, dan is agressie niet ver af.
Misschien heel even de jonge "werknemers" hierop voorhand op te wijzen. De gedragsregels in Nederland zijn al niet meer zo vast omschreven. Waardoor de grenzen van onze tolerantie steeds verlegt worden. Vandaar zal agressie steeds meer gebruikt worden om de anderen duidelijk te maken dat men deze grenzen overschrijdt.