Categorieën: Nieuws

Folkingestraat deels dicht voor fietsers

De Folkingestraat gaat op zaterdagen op slot voor fietsers. Dat heeft wethouder Karin Dekker woensdagmiddag gezegd.

Volgens de gemeente is de Folkingestraat op zaterdag veel te druk en hebben de voetgangers en fietsers veel last van elkaar. Er is namelijk geen duidelijke stoep. Het gaat in eerste instantie om een proef die zaterdag 3 september al ingaat.

De winkeliers zijn niet blij met de plannen. Zij vinden dat de gemeente de fietsers en voetgangers er bewust van moet maken dat zij de ruimte in de straat moeten delen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wat belachelijk. Als de voetgangers nou eens niet zo asociaal zijn om midden op de weg te lopen, kunnen de fietsers er gewoon langs en heeft niemand last van elkaar !!!

  • Ja, inderdaad. In principe benadelen ze de fietsers, terwijl de voetgangers continu naast de stoep lopen. Sowieso, daar hebben we toch fietsbellen voor.. erg betuttelend...

  • Super! Op zaterdagmiddagen altijd erg druk. Tijd dat men afstapt en recht doet aan deze mooie winkelstraat!!

  • 'Er is namelijk geen duidelijke stoep' Dat is dus het probleem. Los het probleem dan op en zorg dan dat er een duidelijke stoep is en pas dat meteen ook aan op de vismarkt waar voetgangers ook vaak zonder op of om te kijken de weg oplopen. Belachelijk dat de ontwerpers hier geen rekening mee gehouden hebben. De folkingestraat is een belangrijke verbinding naar/van het station, voor voetgangers EN fietsers.

  • Op zaterdag kun je in de hele binnenstad niet fietsen. Dus een gemeenteambtenaar die het hele jaar van ons belastinggeld uit het raam zit te kijken die moet wel wat verzinnen ander volgt ontslag net als de stoeltjes uit de oosterstraat vorig jaar waar een vlekje op zat Dus er gaat niets boven groningen weg met die ambtenaren zoek maar een baan.

  • @ Marie ... helemaal mee eens... hele vismarkt en eigenlijk het hele stuk waar de straat op die manier is betegeld.

  • Dus dan gaan op zaterdag fietsers beboet worden omdat voetgangers op de rijbaan lopen? De fietsers gaan dus door de Haddingestraat waar op zaterdag een file naar de parkeergarage staat, om daar lekker met hun trappers de lak van auto's af te schrapen.

  • Het lijkt mij wenselijk dat de gemeente eerst de stoep duidelijker aangeeft om het gedrag van de voetganger te ''promoten''.

    Daarnaast is het natuurlijk niet netjes om de ondernemer (opnieuw) op deze manier in het centrum de dupe te laten worden van het idealisme van mevrouw Dekker.

    Ik ben van mening dat dat na het debacle van het Damsterdiep en het vooruitzicht (het het daarbij behorende reeds geleverde commentaar) op de tram (en de daarbij behorende bouwwerkzaamheden) er al genoeg op de ondernemers afkomt die het centrum toch juist hun vitaliteit moeten geven.
    Het komt mij trouwens vreemd voor dat (als ik het mij goed herinner) diezelfde persoon die dit instigeert eerder het juist positief vond om het fietsen over de grote markt toe te staan, maar dit terzijde.
    De stad is toe aan een wethouder die met concrete oplossingen komt, die de ondernemer/stadjer opzoekt zonder dat er een camera op haar neus staat en hand in zijn of haar eigen boezem steekt.
    Bin dr wel zat van zo.

  • Ik zeg al jaren dat ze de voetgangers die midden op straat lopen moeten bekeuren! Maar in plaats daarvan willen ze nu de fietsers weg hebben? Belachelijk!! Er is overduidelijk een stoep aan beide kanten van de straat, met een overduidelijke stoeprand en duidelijk verschil in stenen. Eerst remde ik nog af maar ik fiets tegenwoordig gewoon rustig door, en dat zal ik nu zéker doen! Alleen zal ik nu wat harder fietsen. Nogmaals, laat ze die voetgangers een keertje bekeuren die midden op straat lopen in plaats van de keurige fietser aan te pakken. Echt schandalig! Mensen die zo ongelofelijk debiel zijn dat ze niet eens op de stoep kunnen lopen zouden niet zonder begeleiding de straat op moeten kunnen. Die zijn een gevaar voor zichzelf en de medemens. Loop op de stoep dan is er niks aan de hand. Zo simpel is het.

Recente berichten

Vertraging op spoor richting Winschoten door onderzoek

Treinreigers van Groningen naar Winschoten en Bad Nieuweschans moeten vrijdagmiddag rekening houden met vertragingen. (meer…)

6 minuten geleden

Opnieuw extra geld in subsidiepot die volwassenen met krappe beurs laat sporten

Volwassenen die rond het bestaansminimum leven, kunnen al een aantal jaar een beroep doen op…

42 minuten geleden

Regels autovrij Ebbingekwartier toch (nog) niet aangescherpt

Het Ebbingekwartier is van het begin af aan ontworpen als autovrije wijk. Vanaf eind september…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na valpartij op Hereweg

Een harde val op de Hereweg zorgde er vrijdagmiddag voor dat ambulancepersoneel een fietser mee…

2 uur geleden

Kinderhartchirurgen UMCG voor derde jaar op rij naar Suriname voor operaties

Over een paar dagen vertrekt opnieuw een team van het UMCG naar Suriname om kinderen…

3 uur geleden

Gemeente biedt tijdelijk nachtopvang voor buitenslapers uit Ter Apel

De gemeente Groningen gaat tijdelijk nachtopvang bieden aan asielzoekers uit Ter Apel als de situatie…

4 uur geleden