Groninger Museum aast op tentoonstelling Alexander McQueen

nieuws
fotograaf Allie Caulfield

Het Groninger Museum wil een tentoonstelling over modeontwerper Alexander McQueen naar de stad halen. Dat heeft directeur Kees van Twist maandag laten weten op OOG Radio.

Een vergelijkbare tentoonstelling rondom de Britse ontwerper was de afgelopen weken te zien in het Metropolitan Museum in New York. “Dit is een ontzettend groot succes geworden”, vertelt Van Twist. “De laatste week was het museum dag en nacht open om alle bezoekersstromen te verwerken. De tentoonstelling mag daarom gezien worden als één van de best bezochte tentoonstellingen aller tijden van het New Yorkse museum”.

McQueen was een veelbesproken designer die kleding voor vele beroemdheden ontwierp. Vorig jaar maakte hij een einde aan zijn leven. Het Groninger Museum heeft al heel lang de droom om het werk van de kunstenaar in Stad te laten zien. “Toen hij leefde waren we al in gesprek met hem. Zijn ontwerpen passen hier namelijk heel goed. Een beetje gothic. Een beetje grensverleggend. Beïnvloed door de Britse kunstscene met de Chapman Brothers als voorbeeld”. Volgens Van Twist zijn er gesprekken gaande en is nog niet te zeggen of en wanneer de tentoonstelling naar Groningen komt.