Categorieën: Nieuws

Jeugdzorg in de fout bij weghouden kinderen bij hun vader

Bureau Jeugdzorg Groningen heeft in 2009 fouten gemaakt bij het weghouden van drie kinderen bij hun vader. Dat heeft de Nationale Ombudsman na onderzoek bekendgemaakt. Dit laat het Dagblad van het Noorden weten.

Volgens de Ombudsman heeft Bureau Jeugdzorg onprofessioneel en onbehoorlijk gehandeld. De zaak draait om een gezin waarvan de moeder in 2009 overleed. De gescheiden en in Spanje wonende vader en drie kinderen die tot het overlijden bij hun moeder woonden. De moeder verzocht Bureau Jeugdzorg vlak voor haar overlijden de kinderen bij een vriendin onder te brengen. Bureau Jeugdzorg ging hiermee akkoord. Toen de vader uit Spanje terugkwam mocht hij zijn kinderen niet zien en werd in een spoedprocedure het gezag over zijn kroost ontnomen.

In een rapport werd gesteld dat de vader pedagogisch onbeperkt zou zijn, zonder dat daar onderzoek naar was gedaan. Na een ruzie en een rechtszaak is één van de kinderen met de man meegegaan naar Spanje. De andere twee kinderen wonen nog in Nederland. De Ombudsman vindt dat Bureau Jeugdzorg meer zijn best had moeten doen om in contact te komen met de vader en de relatie tussen kinderen en vader had moeten bevorderen. Omdat dit nu niet goed geregeld was ontstond een ruzie-achtige sfeer, wat volgens de Ombudsman helemaal niet nodig was geweest.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Dus pedagogisch ONbeperkt!!!
    Het is ook nooit goed geloof ik!
    Blij dat de ombudsman een oordeel heeft gegegeven.

  • Triest dat een vader die klaagt over het feit, dat hij geen contact met zijn kinderen heeft, toestemming geeft voor het plaatsen van een artikel in het Dagblad van het Noorden. Zullen de kinderen leuk vinden! Toch pedagogisch beperkt?

  • "Toen de vader uit Spanje terugkwam mocht hij zijn kinderen niet zien en werd in een spoedprocedure het gezag over zijn kroost ontnomen."

    Hierbij is dus een rechter te pas gekomen die dit al had moeten controleren. Ombudsman mag daar ook wel wat over zeggen dan.

  • hallo ik ben moeder van vier kinderen en een oma van een klein zoon nu spelt het volgende mijn twee kinderen zijn uit huis geplaats door bjz Groningen mijn twee oudste kinderen mogen hun broertje en zusje niet zien van bjz Groningen en opa,s en oma,s neefje,s nichtje,s mogen ze ook niet zien volgens bjz Groningen
    zou het veer waren t voor de kinderen de kindern zijn uit huis gelpaats door een valse melding bij a,m ,k en die hebben naar bjz gebeld en in juni 2007 hebben ze met 10 man de kinderen bij mij weg gehald ter wel er is gezecht dat er niets met de kinderen zou gebeuren ben er kapot van ben in elkaar gezakt had een hieper ventelatie en een epelipsie aan val ik ben daar door dealecties kan niet goed lezen en schrijven
    ben nu zes jaar bezich met bewijs dat ik mijn kinderen niet verwaarloost heb of mis handelt heb altijd de waar heid tegen bjz verteld ook al denken ze van niet ik ben en was bang voor mijn ex ben ik nu nog mijn ex heeft een drank probleem ben bij hem weg gegaan om dat ik het niet vol hield mijn ex heeft mijn zoon bij de oren en bij de nek gepakt hij heeft mijn zoon met stalen neusen geschopt heb het zelf niet mee gemaakt maar mijn oudste dochter wel
    mijn zoon zij altijd tegen mijn dochter niet bij mijn oortjes pakken ben lief heb alles van mijn dochter gehoord mijn ex ontkend alles weet niet wat ik nu kan doen om alles goed komt dat ze veilig bij hun mama kunnen blijven

Recente berichten

Amrut Sijbolts raakt fractievoorzitterschap Stadspartij 100% kwijt

De fractie van de Stadspartij 100% voor Groningen heeft later weten per direct alle samenwerking…

3 minuten geleden

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

1 uur geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

5 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden