Extreem weer zorgt niet voor problemen in Groningen

nieuws
Onweer boven Groningen. Foto: R. Boekhoudt - flickr.com/photos/27225372@N04/

Het extreme weer dat door het KNMI voorspelt was heeft tot nu toe niet voor problemen gezorgd.

Vanaf 13.00 uur zou er volgens het Meteorlogisch Instituut kans zijn op zware onweersbuien die gepaard kunnen gaan met hagel en zeer zware windstoten. Ook werden automobilisten gewaarschuwd dat ze rekening moesten houden met veel regenval in korte tijd. De buien trokken tussen 14.00 en 14.30 uur over de stad. Behalve wat regen en enkele onweersklappen bleef het verder rustig. In andere delen van Nederland heeft het noodweer wel voor veel overlast gezorgd.

Het KNMI heeft overigens de waarschuwing voor het extreme weer in onze provincie nog niet ingetrokken. Tot vrijdagavond 19.00 uur bestaat er nog de mogelijkheid dat er zware buien over de provincie trekken. De waarschuwing geldt behalve voor Groningen ook voor de provincies Overijssel, Drenthe, Fryslân en Gelderland.

Het Noorderzon Festival laat via directeur Mark Hospers weten dat de parasols en partytentjes opgeruimd worden vanwege het verwachte weer. “We hebben nog geen redenen om voorstellingen niet door te laten gaan, maar dat gebeurt wel als daar aanleiding toe is. We hebben een calamiteitenplan klaar liggen”. Volgens Hospers was er ook nog ‘ geen kip’  in het Noorderplantsoen.