FC Groningen met gemak langs ADO (met audio)

In de eigen Euroborg heeft FC Groningen zondagmiddag met 4-2 van ADO Den Haag gewonnen. Uitblinker aan Groningse zijde was Tim Matavz. De Sloveen nam maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening. Bacuna was de maker van de vierde goal.

Eerste Helft:

FC Groningen begon gretig en fel aan het duel. Dankzij een opstormende Burnet was de eerste hoekschop al na één minuut voor FC Groningen. De eerste grote kans was ook voor FC Groningen. Burnet kwam met de voorzet, maar het schot van Bacuna miste kracht.

ADO begon rond de tiende minuut wat meer druk naar voren te geven. Tot grote kansen leidde dat niet. Matavz had na 11 minuten echter wel de 1-0 op zijn hoofd. Tadic gaf vanaf de linkerkant een goede voorzet, maar Matavz kopte recht in de handen van Coutinho.

Na een kwartier is het dan wel FC Groningen dat op voorsprong komt. Veel makkelijker zal Matavz ze niet hebben ingeschoten. Het schot van Tadic was niet scherp maar de opstomende Matavz kon hem daardoor makkelijk binnenschieten; 1-0.

FC Groningen ging daarna direct opzoek naar de volgende treffer. Na een goede combinatie tussen Tadic en Burnet kon er net niet goed afgerond worden. Die volgende treffer laat echter niet lang op zicht wachten. De klasse van Tadic druipt er bij die goal van af. Tadic zette met een knappe bal over de verdediger van ADO, Matavz alle gelegenheid om te scoren. De Sloveen ging daarna alleen op Coutinho af en faalde niet; 2-0.

Nog voor rust is het Groningen dat de 3-0 op het bord zet. Wie andere dan Tim Matavz is de man van de goal. De Sloveen kopt een afgeslagen bal achter Coutinho. Het is FC Groningen wat daarna goed blijft voetballen. Gescoord wordt er voor rust niet meer waardoor er met 3-0 op het scorebord aan de thee kan genipt kan worden.

Tweede Helft:

Bacuna zet zijn naam direct na rust op het scorebord. Met een mooie lob over Coutinho maakt hij er 4-0 van. Direct daarna zet ADO weer de marge van drie goals verschil op het bord. Immers maakt er 4-1 van.

Het is daarna weer FC Groningen dat in de aanval gaat. Na een goede voorzet, van de goed spelende Bacuna, is het Tadic die recht op Coutinho kopte. In de 56ste minuut is het ook Tadic die de kans heeft op de 5-1. Na een fout van Coutinho veroverd Matavz de bal en schenkt de kans aan Tadic. Zijn schot beland in het zijnet.

In de 58ste minuut is er wel weer een goal te noteren. Mike van Duinen brengt ADO terug in de wedstrijd en scoort de 4-2.

In de tweede helft is het veel afwachten van beide kanten. In de 74ste minuut was er een prachtige actie van Bacuna waar hij twee ADO spelers te kijk zette. Burnet is een kwartier voor tijd dichtbij de 5-2. Matavz legde de bal keurig voor hem klaar maar zijn harde schot ging naast.

Daardoor bleef het 4-2 in de Euroborg. Deze overwinning is de eerste winstpartij voor FC Groningen van het nieuwe seizoen.

Opstellingen:

FC Groningen: Van Loo, Hiariej, Ivens, Kwakman, Burnet, Bacuna (’90 Enevoldsen), Kieftenbeld, Andersson ( ’74 Pedersen), Holla (’67 Sparv), Tadic, Matavz

ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Leeuwin, Kum, Luksik, Immers, Radosavljevic (’46 Mulders), Toornstra, Höcher (’85 v. Duinen), Van Duinen, De Vogel (’66 Chery)

Luister hier naar de reactie van Kees Kwakman.