Categorieën: Sport

FC Groningen verliest eerste wedstrijd totaal onnodig

FC Groningen heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen verloren. In Limburg werd het tegen Roda JC 2-1.

Eerste helft:

In een regenachtig Parkstad Limburg Stadion begint FC Groningen direct erg goed aan de wedstrijd. Na tien minuten had FC Groningen via Tadic, Matavz of Bacuna eigenlijk al op voorsprong moeten staan. De FC speelt gretig en lijkt snel afstand te willen nemen van Roda. Dat gebeurt uiteindelijk na 12 minuten. Pedersen wordt in het strafschopgebied door Vormer naar het gras geduwd. Rood voor Vormer en een penalty voor FC Groningen. Leandro Bacuna schiet de strafschop hard en zuiver in de rechterhoek; 0-1.

Na de voorsprong blijft FC Groningen erg goed voetballen en gaat de ploeg van Pieter Huistra op zoek naar de definitieve beslissing in het duel. De grootste kans in die kansenregen is voor Nicklas Pedersen. Hij kopt een voorzet van Hiariej goed op goal, maar Tyton redt met kunst- en vliegwerk.

Het enige verwijt wat FC Groningen voor rust gemaakt kon worden was dat het geen 3 of 4-0 stond. Verder speelde de ploeg van Huistra gecontroleerd en werd er gewoon goed gevoetbald.

Tweede helft:

FC Groningen begint de tweede helft eigenlijk net zo als het de eerste is geëindigd. Aanvallend en dus op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Ivens en Matavz kregen de grootste kansen om de score op te voeren voor FC Groningen. Jonas Ivens kopte de bal op de lat en Matavz mistte oog in oog met Tyton.

Daarna is het afwachtend van beide ploegen. Langzaam maar zeker komt Roda dan beter in de wedstrijd. Na een aantal waarschuwingsschoten is het in de 75ste minuut dan wel raak voor de Limburgers. Oud-Groninger Mark Jan Fledderus is de boosdoener. Zijn vrije trap gaat recht door de muur in de goal van Van Loo; 1-1

Roda blijft daarna, ondanks de tien man, heer en meester. Na de goal gaat Roda dan ook gelijk op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong komt er nadat een voorzet van Junker wordt binnengewerkt door Malki; 2-1

Daarna heeft alleen Andersson nog de kans op de gelijkmaker, hij scoort niet. Daardoor verliest FC Groningen, tegen de verhouding in, de eerste competitiewedstrijd.

Opstellingen:

Roda JC: Tyton, M. Monteyne, Wielaert, Broekhof (’45 Biemans), Hempte, Delorge, Vormer, Ramzi, Fledderus, Junker en Pluim (’52 De Beule)

FC Groningen: Van Loo, Hiariej, Ivens, Kwakman, Burnet, Bacuna (’77 Andersson), Holla, Pedersen( ’84 Enevoldsen) , Kieftenbeld, Tadic en Matavz (’85 Suk)

Toeschouwers: 12650

Geel: Pedersen, Kieftenbeld, Burnet

Rood: Vormer

Luister hier naar het radio-interview met trainer Pieter Huistra.

Luister hier naar het radio-interview met Kees Kwakman

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • Het moet niet gekker worden, kom op ff slikken en doorgaan, we willen bij de eerste 5, Huistra geef ze 2 dagen vrij en dan de zweep erover, die het er niet mee eens is OPHOEPELEN. Ik vraag me wel eens af hebben sommige andere transfers in gedachten? Als dat zo is, gaat het ten koste van het voetbal.

Recente berichten

Lintje voor ‘spin in het web’ Harry Meijer van sportverenging Vlugheid en Kracht

Koen Schuiling reikte donderdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Meijer. De burgemeester benoemde Meijer…

14 minuten geleden

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

4 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

13 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

16 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

17 uur geleden