Man neergeschoten op Boerhaavelaan (Update: 10.30)

Op de Boerhaavelaan in de wijk Corpus den Hoorn is dinsdagavond een 24-jarige man uit Paterswolde neergeschoten. Zijn toestand is kritiek.

“De schietpartij vond rond half tien plaats in een woning aan de Boerhaavelaan”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen. “Het slachtoffer kon nog naar buiten lopen maar is daar in elkaar gezakt. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis”.

De politie kon kort na de schietpartij drie verdachten arresteren. “Deze verdachten hebben we in de buurt van de Boerhaavelaan in kunnen rekenen. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze morgen (woensdag, red.) verhoord worden”.

Over het motief van de schietpartij is nog niets duidelijk. “We zijn op dit moment druk bezig met een sporenonderzoek. Ook zullen we een aantal getuigen en buurtbewoners gaan horen”. In verband met het onderzoek is een gedeelte van de Boerhaavelaan afgesloten voor het verkeer.

Update woensdag 10.30 uur:
Bij de drie verdachten die zijn opgepakt gaat het om een 31-jarige man uit Hoogeveen, een 21-jarige vrouw uit Assen en een 19-jarige man uit de stad. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen aangehouden worden.