Tim Matavz definitief naar PSV

sport
Foto: Andy Zuidema

FC Groningen en PSV hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Tim Matavz naar Eindhoven. Dat meldt PSV. Groningen presenteert woensdagmiddag David Texeira als zijn opvolger.

Afhankelijk van de medische keuring zal Matavz voor vijf jaar tekenen bij PSV.Het is nog niet bekend wat de Eindhovenaren betalen voor de Sloveense spits, maar FC Groningen liet eerder weten dat het minimaal zeven miljoen euro wilde ontvangen voor Matavz. Volgens algemeen directeur Tiny Sanders van PSV heeft de club daar echter niet aan toegegeven: “Omdat PSV voor zichzelf een duidelijke grens getrokken had en daaraan heeft vastgehouden, was een normaal compromis, ergens in het midden, niet mogelijk. Met de huidige overeenkomst is PSV derhalve zeer tevreden”.

Tim Matavz kwam in het seizoen 2007/2008 naar FC Groningen van de Sloveense club ND Gorica. Hij scoorde in Groningen 43 goals in officiële wedstrijden.

Woensdagmiddag wordt de 20-jarige Uruguayaan David Texeira als opvolger van Matavz bij FC Groningen gepresenteerd. De jeugdinternational komt over van Defensor Sporting.