Vuurwerk Bommen Berend afgelast (Update: 03.15)

nieuws
Foto: Michel Eising - 112groningen.nl

Het traditionele vuurwerk dat Groningens Ontzet afsluit is zaterdagavond vroegtijdig afgelast. De oorzaak was een technische storing.

Het vuurwerk begon rond 22.45 uur. Na tien minuten werd het stilgelegd. “Er ontstond sluiting in het aansturingsmechanisme en de ontsteking van het vuurwerk”, laat de organisatie weten. Het bedrijf uit Nieuwegein dat het vuurwerk afstak besloot zelf om het vuurwerk af te gelasten. “We zijn buitengewoon teleurgesteld over het vroegtijdig beëindigen van deze ‘pyromusical’, een vuurwerk, geprogrammeerd op muziek”. Het bedrijf zelf is erg teleurgesteld vooral omdat ze dit in hun twintigjarig bestaan nog nooit eerder hebben meegemaakt.

De ambulances die ten tijde van het stilleggen van het vuurwerk naar het terrein kwamen hadden niets met de storing te maken. In het publiek was iemand onwel geworden en een andere persoon had een gebroken been opgelopen. Burgemeester Peter Rehwinkel liet vrij snel na het stopzetten van het vuurwerk via zijn Twitter-account weten dat de show was afgelast en dat iedereen verzocht werd rustig naar huis te gaan. Volgens de organisatie heeft iedereen zich hier keurig aangehouden.