Categorieën: Nieuws

Vuurwerk Bommen Berend afgelast (Update: 03.15)

Het traditionele vuurwerk dat Groningens Ontzet afsluit is zaterdagavond vroegtijdig afgelast. De oorzaak was een technische storing.

Het vuurwerk begon rond 22.45 uur. Na tien minuten werd het stilgelegd. “Er ontstond sluiting in het aansturingsmechanisme en de ontsteking van het vuurwerk”, laat de organisatie weten. Het bedrijf uit Nieuwegein dat het vuurwerk afstak besloot zelf om het vuurwerk af te gelasten. “We zijn buitengewoon teleurgesteld over het vroegtijdig beëindigen van deze ‘pyromusical’, een vuurwerk, geprogrammeerd op muziek”. Het bedrijf zelf is erg teleurgesteld vooral omdat ze dit in hun twintigjarig bestaan nog nooit eerder hebben meegemaakt.

De ambulances die ten tijde van het stilleggen van het vuurwerk naar het terrein kwamen hadden niets met de storing te maken. In het publiek was iemand onwel geworden en een andere persoon had een gebroken been opgelopen. Burgemeester Peter Rehwinkel liet vrij snel na het stopzetten van het vuurwerk via zijn Twitter-account weten dat de show was afgelast en dat iedereen verzocht werd rustig naar huis te gaan. Volgens de organisatie heeft iedereen zich hier keurig aangehouden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

    • @Gerard. Welke informatie had je graag van de hulpdiensten willen horen of ontvangen? En welke hulpdiensten bedoel je?

  • Super om het naar de stad te halen! Maar het lijkt echter allemaal slecht voorbereid. Grootste deel lijkt naar afzetting beveiliging en politie zijn gegaan. En ja dan moet er ook nog vuurwerk gekocht worden. Nou doe maar niet te gek, het is immers recessie. Wat vochtige vuurpijlen die kunnen prima ! Het geluid was perfect behalve dat van de "slechtnieuwsmeneer" Maar dat hoorde vast bij de tactiek. Gelukkig is er Twitter...

  • @Ed - Zuma weet heus wel wat ze doen - maar problemen kunnen zich altijd voor doen. En ja, de vent achter de microfoon legde de schuld bij de plotselinge hoosbuien, maar in principe is de aansturing altijd goed afgedekt. Dat het dan ook niet zomaar op te lossen was (ene moment ging het wel weer door, minuut later toch niet) duidt meer op een probleem met de aansturingsunit zelf.

    @gerard informatiegebrek? De hulpdiensten hebben geen verplichting je te vertellen wat er gebeurd was, en de vuurwerkboel werd - wel wat laat - omgeroepen dat er een technische storing was. Was wellicht netjes geweest als meteen werd gemeld dat de ambulances niets met het vuurwerk te maken hadden, maar verder.. paniekerig gedoe om niets.

  • vanaf het allereerste begin liep het geluid niet synchroon met het voorwerk, het vuurwerk was steeds een fractie te laat.Zelfs het aftellen en vervolgens op de juiste tel beginnen klopte niet.
    Regen is natuurlijk grote flauwekul, het is vaker slecht weer, daar ben je als bedrijf toch op voorbereid? Ter compensatie stel ik voor dat de gemeente de belastingen verlaagt, we betalen dit vermaak als burgers toch zelf? Niet goed, geld terug?

  • als er sluiting onstaat dan kan er gevaar tot ontploffing komen een enorme knal en vuurzee dan is er niet genoeg tijd om voor t publiek om weg te komen en kunnen er serieuze bedreigende situaties ontstaan --t is en blijft riskant vprofessioneel vuurwerk dat hoog de lucht in wordt geschoten ---er is al een keer een 12jarige jongen gedood in de zeventiger jaren op de grote markt door t terugvallen van een vuurpijl in t publiek --ik stond er met mn familie vlakbij en zag alles gebeuren t jochie werd de ambulance ingetild en overleed aan zn hoofdwonden -die vader stond er bij !!!!!!

  • toeval of niet die abmu tijdens de storing maar hier eeen paar dingen op een rijtje die mij opgevallen is

    1 de vuurwek stop
    2 binnen 5 minuten komt er een ambu (ik stond er 50 meter vandaan dus had goed zicht waar de ambu stond )
    3 de ambu gaat weg en 2 tellen later wordt er omgeroepen dat de storing is verholpen maar dat iedereen aan de linker zijde verzocht wordt om een paar passen naar binnen (van het water dus ) te doen
    4 probleem opgelost vuurwerk begind weer en wordt gelijk weer afgebroken ivb met de veiligheid

    toeval ??? of is er inderdaad meer dan het publiek wordt verteld

  • Heel jammer dat de vuurwerkshow niet vervolgd werd, maar wat we hebben gezien was erg mooi, dus wij hebben toch genoten. Dat de afgelasting iets met de ambulances te maken had lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Ik stond er vlakbij en alles verliep rustig. Nait soezn mensen!

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

1 uur geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

5 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

7 uur geleden