Categorieën: Sport

Belangrijke punten voor FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdagavond in Euroborg met 2-0 gewonnen van Excelsior. Dusan Tadic scoorde voor rust en Petter Andersson na rust. Door de winst staat FC Groningen weer in de middenmoot van de eredivisie met zeven punten uit zes wedstrijden.

Eerste helft
Er viel voor rust weinig te genieten voor de toeschouwers. De thuisploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar dat leidde niet tot grote kansen. FC Groningen had na een enorme plensbui moeite om de bal in de ploeg te houden op het kletsnatte en dus zware veld.

In de 42ste minuut kwam FC Groningen eindelijk op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tadic. Na een lange bal van doelman Brian van Loo kwam de bal dankzij het natte veld bij David Texeira terecht. Texeira werd nog gestuit door de uitkomende doelman Wesley de Ruiter, maar in de nastoot schoot Tadic de bal eenvouding in het lege doel.

Tweede helft
Na rust kwam FC Groningen goed uit de startblokken en was Petter Andersson dichtbij de 2-0. Na een prima voorzet van Tim Sparv kopte Andersson de bal hard tegen de lat. Uit de hoekschop die de FC even later mocht nemen, schoot Leandro Bacuna de bal rakelings naast het doel van De Ruiter. In de 51ste minuut was het dan wel raak voor Andersson. Na een goede pass van Tadic kwam de bal voor de voeten van Texeira. De Uruguyaan raakte het leer compleet verkeerd, maar de bal kwam daardoor wel voor de voeten van de aanvoerder die wel goed uithaalde: 2-0.

Nog geen vijf minuten later was Texeira dichtbij zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Groningen. Opnieuw was het Tadic die aan de linkerkant goed doorging en het overzicht behield, maar Texeira schoot naast. FC Groningen had daarna de smaak te pakken en zette door. Na een knappe individuele actie van Texeira schoot Andersson via een Excelsior-verdediger naast.

Texeira was in de 65ste minuut opnieuw dichtbij, maar dit keer kopte de spits de bal na een voorzet van Lorenzo Burnet net naast het doel. En nog geen minuut later kreeg Texeira weer een dot van een kans, maar dit keer schoot hij in het zijnet. Ook Bacuna kreeg de bal er even later van dichtbij niet in. FC Groningen verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen en won daardoor slechts met 2-0.

FC Groningen speelt aankomende donderdag de bekerwedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Volgende week zondag gaat de ploeg van trainer Pieter Huistra op bezoek bij De Graafschap.

Opstellingen
FC Groningen: Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Bacuna, Kieftenbeld, Sparv, Andersson (Holla 83′); Tadic en Texeira (Jones 88′)
Excelsior: De Ruiter; Nieveld, Smith, Van Steensel (Djellal 27′), Eekman; Vorthoren, De Graaf, Alberg, Broerse; Van Buren (Wattamaleo 72′) en Te Vrede (Oost 62′)

Overige feiten
Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 21.000
Doelpunten: 1-0 Tadic 42′, 2-0 Andersson 51′
Gele kaarten: De Graaf en Te Vrede (Excelsior)

Andor Heij

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden