Categorieën: Nieuws

PVV tegen komst van Al Gore

De statenfractie van de PVV heeft zich in scherpe bewoordingen uitgesproken tegen de komst van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore. Die houdt aanstaande donderdag een lezing in de Martiniplaza op uitnodiging van de Rijksuniversiteit Groningen.

De oud-politicus is de laatste jaren vooral actief als milieuactivist, waarbij hij de wereld rondtrekt om te waarschuwen voor het opwarmen van de aarde als het gevolg van menselijke activiteiten. Volgens de PVV is Gore echter een “leugenaar die met zijn kletspraat miljoenen verdient”. Volgens de partij is er sprake van “bangmakerij en geldklopperij van de klimaathysterici en de milieumaffia die het vooral op de subsidiestroom hebben gemunt”.

Eerder kondigde de groep Climategate al aan actie te zullen voeren als Gore in Groningen spreekt. Ook zij bestrijden de ideeën van Gore.

Al Gore opent donderdag het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. Het congres heeft als thema Reboot: responsible leadership, responsible growth.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Bemoeit de Partij van de VRIJHEID zich nu al met de VRIJHEID van meningsuiting van anderen? Bizar, zelf schelden ze bijna iedereen uit voor rotte vis maar ben je het niet met ze eens dan moet je zwijgen. Enfin, nu komt de hypocriete aap uit de mouw: dat is de PVV.

  • Ik vind dat hij moet kunnen zeggen wat hij wil hier. Het schijnt alleen dat ze redelijk wat geld voor de man hebben neergeteld en dat is dan wel weer raar. Als hij zijn verhaal aan de wereld wil vertellen zou hij het voor een vliegticket en verblijfskosten moeten doen. Anders kan je net zo goed iemand uitnodigen die wél serieuze publicaties op zijn naam heeft staan, ook al is die gene misschien wat minder bekend.

  • Tja....niet alleen kost het de gemeenschap geen geld dat Al Gore spreekt (in het filmpje wordt gemeld dat Al Gore betaald wordt met sponsorgelden) maar het geld gaat ook nog eens grotendeels naar een Stichting. Het hele verhaal van de PVV is dus ook nog eens een grote leugen. Dat er nog mensen instinken in alle kletspraat van de PVV.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden