Belangrijke architectuur-prijs voor Palladium-flat

nieuws

Johannes Kappler heeft donderdag in het Duitse Essen de prestigieuze ‘DEBAU-Preis’ gewonnen voor jonge architecten onder de veertig jaar. Kappler kreeg de prijs voor zijn ontwerp voor de Palladium-flat in de wijk Vinkhuizen.

Het thema van de Duitse prijsvraag was dit jaar: ‘Jong? Brutaal? Zelfbewust? Creatief?’ In totaal deden er tachig architecten aan mee. De ontwerpen zijn gerealiseerd in verschillende Europese steden, waaronder dus Groningen. De jury prees het ontwerp van Kappler om de hoge esthetische waarde dat op innovatieve wijze een ongewone vorm- en bouwstructuur met nieuwe woonvormen verenigt. De Palladium-flat is het eerst gebouwde bouwerk in het kader van De Intense Stad.

Kappler werkt bij een architectenbureau in Neurenberg. Sinds enkele jaren is hij ook actief in de stad. Zo heeft hij onder andere meegwerkt aan verschillende stedenbouwkundige projecten als de Engelse Kamp, Tuinland en de westelijke ringweg. En daar hoort dus ook het opvallende smalle ‘Hochhaus’ in Vinkhuizen bij.