Categorieën: Nieuws

Campagne ‘Pak de overvaller, pak je mobiel’ van start

In Nederland wordt maandag gestart met de Postbus 51-campagne: ‘Pak de overvaller. Pak je mobiel’. De actie heeft als doel om mensen er toe bewegen om met hun mobiel filmpjes of foto’s te maken van daders van overvallen.

De Nationale Recherche heeft een speciale website gemaakt waar getuigen hun beeldmateriaal kunnen uploaden. Deze beelden worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar de politieregio waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. De website is overigens niet alleen voor beeldmateriaal van overvallen. De politie geeft aan dat ook foto’s en filmpjes van andere misdrijven welkom zijn.

Daarnaast staat in de campagne, die uit televisie- en radiospotjes bestaat, het bellen naar het alarmnummer centraal. Beeldmateriaal maken is belangrijk, maar ook het informeren van de politie heeft prioriteit.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Recept voor ellende

    De IPhone 5 is in het echt een opgewaardeerde IPhone 4S. Blackberry’s netwerk is door ’n virus wereldwijd offline. Weersdeskundigen voorspellen deze winter een brute kleine ijstijd in Nederland. Gratis fietsje parkeren bij het Centraal Station is binnenkort verleden tijd. Orka Morgan verhuist naar dierenpark Tenerife, maar zij kan niet zonder de Hollandse haring. Breaking news: Job Cohen gaat met het naderende carnaval verkleed als bedrijfspoedel. Hij snapt alle kritiek maar begrijpt er uiteindelijk toch ook weer niks van. Het lijflied van de euro is het lied de tien kleine negertjes geworden, dus tel uit je winst!

    De NS gaat na de plaszakken nu ook kotsbakken uitdelen aan al haar klanten op de Sprinters, dit zou slechts om een opiniepeiling gaan om het huidige beleid te meten.

    Maar het meest verontrustende is toch wel dat een kwart van de politieagenten niet durft in te grijpen bij risicovolle situaties. Oom agent blijkt te slecht getraind en opgeleid te zijn om daadkrachtig in te grijpen bij grof geweld of dreigende escalatie. De politie gaat wegens bezuinigingen gewoon even de andere kant opkijken. ‘Wat!! Is er ergens moord, brand of doodslag? Ik krijg van mijn chef geen rugdekking en politiek ben ik aangeschoten wild. Als ik mijn pistooltje laat knallen, kan ik mijn pensioen vergallen. ‘Aha’ dacht ministertje Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie, ‘hierbij verklaar ik de burger vogelvrij’.

    Ik lanceer een nieuwe overheidscampagne ‘pak de overvaller. Pak je mobiel’. Ziezo pientere Ivo, laat de burger maar voor superheld spelen. Ik zeg: ‘je bent volkomen debiel, als je de overvaller pakt met je mobiel’.

    Ben je ergens getuige van een vecht,schiet- of een moordpartij, verkrachting, overval of wat voor ongeoorloofde criminele activiteit dan ook, ga dan over tot actie en film of fotografeer het spektakel op je mobiel.....’Sorry, meneer de overvaller, kunt u die genade klap op het achterhoofd van die juwelier nog een keer overdoen...ik heb hem maar half kunnen filmen’.

    ‘Attentie voor take 2, geluid en camera loopt.... kom maar op jongen ga je gang maar na 1 2 3 is het weer tijd voor actie...O ja wacht nog even met het doodschieten van mijn persoontje, ik stuur nog snel even een sms’je naar mijn familie en vrienden met mijn laatste wensen en gedenkwaardige ideeën voor een stille tocht’.

    Waar de overheid het glorieus laat afweten, moeten de burgers het maar opknappen.

    Robert Boerleider the Amsterdam Columnist

  • Onze twee (heren/dames) fietsen, op slot en aan elkaar verbonden, worden bij IKEA gestolen met valse sleutels. Bewakingscamera van Ikea neemt alles op. Aangifte bij politie. Resultaat: politie mag geen gebruik maken van deze beelden. Privaty-bescherming daders. Dus: "hoe geloofwaardig is deze campagne??????

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

10 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden