Categorieën: Sport

FC Groningen onderuit in Almelo

FC Groningen heeft zaterdagavond verloren van Heracles Almelo. In een matige wedstrijd met weinig kansen deed Willy Overtoom de FC uiteindelijk de das om. Het werd in Almelo 2-1.

Eerste helft:

Na twintig minuten spelen kreeg Heracles de grootste kans tot dat moment. Petter Andersson leidde op het middenveld slordig balverlies, waardoor Duarte kon opstomen. Hij legde af op Vejinovic, maar zijn schot van ongeveer vijfentwintig meter zeilde over de goal. Een aantal minuten later is het opnieuw FC Groningen wat goed weg kwam. Van Loo kon een schot van Breukers niet goed keren, de voorzet kon daarna door niemand van Heracles worden binnengelopen, maar ging voorlangs.

Na zevenentwintig minuten leek FC Groningen op voorsprong te komen. Het was Tadic met de hoekschop, die bij Van Dijk terechtkwam. Bacuna kreeg uiteindelijk, in buitenspelpositie de bal in de voeten,  maar zijn goal ging dus niet door.

Na een half uur spelen in de eerste helft kwam Heracles op voorspong. Duarte scoorde van ongeveer vijfentwintig meter met een prachtig afstandschot. Brian van Loo was kansloos; 1-0.

FC Groningen kwam in die eerste helft nog bijna op gelijke hoogte door een goed uitgevoerde aanval. De voorzet van Tadic was uiteindelijk net te scherp voor Texeira, mede door goed verdedigen van Looms. Verder was het vooral Heracles wat de scepter zwaaide en FC Groningen kon er weinig tegenover stellen.

Voor rust werd ook nog een doelpunt van Heracles afgekeurd. Na een goedgenomen hoekschop was het Plet die vasthield volgens scheidsrechter Ed Jansen.

Tweede helft:

Na vijf minuten spelen in de tweede helft kreeg Heracles een goede mogelijkheid op de 2-0. Armenteros speelde Burnet helemaal dol en leverde de goede voorzet af,  Plet kon net niet afmaken.

FC Groningen kon net als in de eerste helft geen vuist maken. De ploeg van trainer Pieter Huistra speelde zwak en liet vooral Heracles het spel maken. Dat resulteerde niet in kansen waardoor FC Groningen in de wedstrijd bleef. Uit het niks maakte in de 72ste minuut de ingevallen Suk de gelijkmaker. Oog in oog met Pasveer faalde de Zuid Koreaan niet; 1-1. Voor Suk betekende de goal zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van FC Groningen.

Enkele minuten na zijn doelpunt was Suk dicht bij zijn tweede van de avond. Zijn schot vanaf de rand zestien, ging net naast.

Erg lang kon FC Groningen niet lang genieten van de gelijke stand. Tien minuten voor tijd kopte Sparv de bal erg slordig in de voeten van een Heraclied, waardoor Heracles  kon uitbreken. Willy Overtoom kon opstomen vanaf de rechterkant van het veld. Zijn schot ging in de verre hoek en was onhoudbaar voor Brian van Loo; 2-1

Na het doelpunt van Overtoom kwam de overwinning van Heracles niet meer in gevaar. FC Groningen was niet meer bij machte om kansen te creëren en het Heracles moeilijk te maken.

FC Groningen staat nu op de achtste  plek in de eredivisie met dertien punten uit negen wedstrijden. Volgende week zondag speelt FC Groningen de volgende wedstrijd. In de Euroborg is FC Twente dan de tegenstander.

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, vd Linden, Looms, Quansah, Overtoom (90’te Wierik), Vejinovic (54’ Everton), Armenteros, Plet (80’ Bruns), Duarte

FC Groningen: van Loo, Kappelhof, v Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (82’ Bos), Kieftenbeld, Andersson, Sparv, Tadic, Texeira(63’ Suk)

Gele kaarten: Burnet, van Dijk,Kappelhof (FC Groningen) Quansah, Overtoom (Heracles Almelo)

Toeschouwers: 8500

 

Andor Heij

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden