Flames wint van Aris in basketbalthriller

GasTerra Flames heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van Lasaulec Aris uit Leeuwarden. Na een bloedstollende slotfase bleven de Groninger basketballers aan de goede kant van de score: 83-82.

De thuisploeg ging, onder het toezien oog van liefst 3560 toeschouwers, goed van start, en na het eerste kwart was het 24-15. Flames kon de voorsprong echter niet vasthouden, en na een 31-32 tussenstand werd de rust bereikt bij 46-38. Na het derde kwart was het 68-63. In het begin van het laatste kwart leek Flames de wedstrijd uit handen te geven. Na 2,5 minuut was het 72-78 en hing er een verrassing in de lucht. Flames knokte zich echter langzamerhand terug, en anderhalve minuut voor tijd was de stand gelijk door een driepunter van David Bell: 80-80. Diezelfde Bell raakte 2 seconden voor tijd twee belangrijke vrije worpen, waardoor het 83-81 werd. Aris mocht daarna nog twee vrije worpen nemen, waarvan er één gemist werd, zodat een verlenging voorkomen werd. Topscorers bij Flames waren Alex Wesby met 23 punten en David Bell met 17 punten.

Flames staat bovenaan in de Basketball League met 4 punten uit 2 wedstrijden.