Politie rekent drie vechtersbazen in

De politie heeft zaterdagnacht in de binnenstad drie personen aangehouden voor mishandeling. Ze zijn in de cel gezet en worden vandaag gehoord.

In de Gelkingestraat werd een 21-jarige man uit Bedum opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij bij de ingang van een horecazaak een 22-jarige plaatsgenoot en een 21-jarige Stadjer heeft mishandeld. De verdachte werd aangewezen door getuigen. Hij had bovendien een boksbeugel bij zich.

In de Haddingedwarsstraat werd een 19-jarige jongeman uit Groningen ingerekend. Hij wordt ervan verdacht een 21-jarige man uit de gemeente Noordenveld te hebben mishandeld. De verdachte werd door het gewonde slachtoffer aangewezen.

In de Oosterstraat werd een 30-jarige Stadjer aangehouden. Agenten zagen enkele personen rennen. Een van hen maakte een slaande beweging naar een andere man. Hij kreeg een bekeuring voor vechten op straat. Toen de agenten een plaatsgenoot vroegen naar zijn identificatiebewijs, beledigde deze een agente met grove scheldwoorden. Ook hij moest mee naar het bureau, waar hij een proces verbaal en een gebiedsontzegging kreeg.