‘Wat is het effect van twitterende wijkagenten op de burgers?’ Dat was de centrale vraag in het onderzoek van Leon Veltman, student aan de Technische Universiteit Twenthe, over twitterende wijkagenten. In november 2009 startte de regiopolitie Groningen met 5 twitterende agenten. Vorig jaar waren dat er 35.Via twitter probeert de politie beter in de maatschappij te integreren en te zorgen voor betere communicatie tussen politie en burger.
Leon Veltman onderzocht het effect op de burgers. Volgens Veltman is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen wijkagenten gaan volgen op twitter. Ook andersom, agenten die burgers volgen, is belangrijk.
Districtschef Janis Tamsma vindt het ook van belang dat er getwitterd wordt door agenten. In de praktijk is ook gebleken dat met behulp van twitter zaken opgelost kunnen worden.
Uit het onderzoek is gebleken dat twitter het mogelijk maakt om veel sneller en gemakkelijker contact tussen de politie en burgers te krijgen. Ook krijgen de burgers een veel beter beeld van het werk van de wijkagenten.
De komende dagen wordt het weer langzaam grijzer, natter en kouder in Groningen. Waar donderdag…
De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met de begroting voor volgend jaar. Wel benoemden de wethouder…
De voltallige gemeenteraad heeft woensdag duidelijk gemaakt dat de volgende stap gezet moet worden in…
Ondanks het advies van het college om geen uitzonderingen te maken voor de reclamebelasting heeft…
Donar heeft woensdagavond in eigen huis een zwaarbevochten zege behaald op QSTA United uit Bemmel,…
Aan de achterkant van het stationsgebouw op het Hoofdstation (de kant van de sporen) moeten…