13-Jarige op straat aangevallen en beroofd

In het Julianapark in Haren is maandagmiddag een 13-jarige jongen beroofd. Een ongeveer 18-jarige jongen schopte hem van de fiets en graaide een mobieltje uit zijn handen. De politie zoekt getuigen.

De scholier uit Haren fietste rond 15.15 uur door het Julianapark. Het parkje ligt tussen de Rijksstraatweg en de Weg van de Jagerskampen. Plotseling schopte een jongeman tegen de fiets van de tiener waardoor die ten val kwam. Terwijl de 13-jarige op de grond lag, kreeg hij een trap op zijn hand en één tegen zijn knie. Hij wilde om hulp roepen met zijn mobiele telefoon, maar de overvaller griste het apparaat uit zijn handen.

De 13-jarige sprong daarop op zijn fiets en ging er vandoor. Zijn belager trok nog aan zijn bagagedrager en rende nog een poosje achter hem aan.

De aanvaller was een blanke jongeman van ongeveer 18 jaar. Hij was gekleed in een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen van het merk Reebok. Hij had zijn gezicht bedekt met een donkerblauwe sjaal en een zwarte wollen muts.